J. B. | 1. 3. 2023, 08:36

Kaj bo po slovesu od Chicaga počel Goran Dragić? Na vidiku senzacionalen prestop, ki bi navdušil Slovence

Profimedia

Čeprav je ostal brez delodajalca, se veteranu iz Ljubljane očitno ni treba bati za svojo prihodnost ...

Goran Dragić ni več član Chicaga. Vodstvo legendarnega kluba iz vetrovnega mesta se mu je v torek zvečer zahvalilo za sodelovanje, ki je trajalo zgolj od lanskega poletja.

Toda izkušenemu Ljubljančanu se za prihodnost več kot očitno ni treba bati. Košarko bo skoraj zagotovo še naprej igral v ligi NBA, mediji v Severni Ameriki pa celo namigujejo, da bi končno lahko združil moči kar z ... Luko Dončićem!

Profimedia

Barry Jackson, ugledni novinar časnika The Miami Herald, trdi, da se Dragiću nasmihata dve možnosti: vrnitev v Miami, kjer je že igral in v tem času pustil odličen vtis, oziroma selitev v Dallas.

Bila sta evropska prvaka

Vodstvo kluba iz Teksasa bojda resno razmišlja o tem, da bi Dragića priključilo svojemu moštvu, kar bi bila tudi svojevrstna "nagrada" za Luko Dončića. Izjemni Dončić nikdar ni skrival svojega občudovanja do Dragića, v katerem vidi tako vzornika kot tudi mentorja.

Dvojec je v preteklosti že odlično sodeloval v slovenski reprezentanci, s katero sta leta 2017 postala evropska prvaka.

Tedaj sta bila še rosno mladi Dončić in predvsem izjemno razigrani Dragić preprosto nerešljiva uganka za vse tekmece Slovenije. Prav igranje v dresu z državnim grbom naj bi bil eden od razlogov, zakaj Dragić še ne namerava končati kariere. Letos bo namreč na sporedu svetovno prvenstvo, s katerim se odkrito spogleduje, čeravno je res, da se je v preteklosti že poslovil od igranja za Slovenijo.

Profimedia

Že 36-letni Dragić si v ligi NBA kruh služi že vse od leta 2008 dalje, pred prestopom v Chicago je nosil tudi drese Phoenixa, Houstona, Miamija, Toronta in Brooklyna.

Že 939 odigranih tekem

V tem tekmovanju je za zdaj odigral 939 tekem, njegovo strelsko povprečje pa znaša 13,3 točke na tekmo. Leta 2018 je med drugim zaigral tudi na tekmi vseh zvezd, v sezoni 2013/14 pa je bil izbran za košarkarja, ki je postregel z največjim napredkom v svoji igri.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.