J. B. | 22. 4. 2023, 06:42

Kaj vozi Luka Dončić? Zvezdnik jih ima v garaži vsaj osem: tudi legendarnega malčka in zverino na šestih kolesih (poglejte seznam)

Profimedia

Košarkar iz Ljubljane je znan ljubitelj tako luksuznih kot tudi sila nenavadnih jeklenih konjičkov. Ste že videli, s čem vse se prevaža naokrog?

Medtem ko se člani najboljših klubov rednega dela lige NBA že pospešeno potijo v končnici, slovenski zvezdnik Luka Dončić uživa na dopustu. Zasluženem? Mnenje so deljena ... Številni so prepričani, da je dal vse od sebe, kar je lahko, so tudi takšni, ki so ga označili kot enega največjih krivcev, da je Dallas ostal brez bitke za naslov prvaka Severne Amerike.

Instagram/Luka Dončić

Ne glede na to, kaj si kdorkoli misli o njegovi sezono 2022/23, ne dvomimo, da bo Luka Dončić med dopustom še kako užival. Vnovič ga pričakujejo v njegovi priljubljeni bazi na Krku, kamor se bo bržčas pripeljal s svojim jeklenim konjičkom, s katerim v Ljubljani v teh dneh dviguje ogromno prahu.

Začetna cena? 300.000 evrov!

Luka Dončić se po ulicah slovenske prestolnice prevaža v terenskem vozilu AMG G63 brabus, katerega cena se začne pri okrog 300.000 evriv. Toda to je, verjeli ali ne, le eden od kar sedmih avtomobilov, ki jih ima v lasti zvezdnik Dallasa.

Instagram/Luka Dončić

Kot piše N1, je bil prvi avtomobil, ki ga je imel Luka Dončić v lasti, kultni zastava 750. Ali, če želite, priljubljeni in legendarni fičko. Kako se je 201 centimeter visoki košarkar spravil vanj in se z njim prevažal naokrog, nočemo niti pomisliti. A udobje zagotovo ni bilo na prvem mestu ... Dončić je fička dobil za 18. rojstni dan.

Twitter/HotWheels/posnetek zaslona

Luka Dončić ima v garaži tudi dva porscheja, in sicer 911 turbo S ter panamera E-hybrid; za slednjega pravi, da je zanj najlepši avto na svetu. Sem in tja se usede v audija A7, njegov vozni park dopolnjujejo tudi kultni ford bronco, lamborghini urus in celo šestkolesni (!) apocalypse proof hellfire jeep, s katerim Dončić dviguje obrvi povsod, kamorkoli se pripelje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol