J. B. | 28. 3. 2023, 08:32

Kako ti je uspelo, Luka?! Slovenski zvezdnik obnorel košarkarski svet, vsi govorijo o njegovi neverjetni podaji (VIDEO)

Profimedia

Slovenski zvezdnik je nazaj! Dončić je spet postregel s predstavo, o kateri govorijo vsi. Predvsem pa s podajo, ki se ji čudijo milijoni košarkarskih navdušencev po vsem svetu.

Nasmešek se je vrnil na obraz Luke Dončića. Težave, ki ga tarejo, morda že res niso preteklost, a vsaj na parketu lige NBA so se stvari obrnile na bolje. Po štirih zaporednih porazih, ki so dodobra načeli vzdušje v garderobi Dallasa, so košarkarji kluba iz Teksasa v noči s ponedeljka na torek končno spet slavili.

Avtor poteze tekme

Dallas je gostoval pri Indiani in jo premagal s 127:104. Zmaga je bila izjemnega pomena, Dallas se krčevito bori za preboj v končnico.

Slovenski zvezdnik je na parketu preživel 28 minut in v tem času dosegel 25 točk, sedem podaj in šest skokov.

Luka Dončić je bil tudi avtor poteze tekme, ko je v tretji četrtini postregel z zares osupljivo podajo, ki je obnorela košarkarski svet. Ljubljančan se je v napadalni akciji Dallasa znašel v kotu parketa, kjer sta ga z visoko dvignjenima rokama pokrila kar dva košarkarja Indiane. Dončić je bil na prvi pogled v izgubljenem položaju, vsi so bili prepričani, da napad ne bo obrodil sadov. Potem pa ...

Izjemni slovenski reprezentant je z noro potezo dokazal, zakaj sodi med najboljše košarkarje na svetu. Kljub vsemu naštetemu je našel način, kako žogo podati do soigralca. Podaja je bila natančna in učinkovita, da bi bila težko bolj. Jaden Hardy je bil na črti za tri točke povsem osamljen, po Dončićevi podaji mu ni bilo težko žoge vreči v koš. 

Tega je zmožen le en igralec na svetu

"To je bila verjetno ena mojih najboljših podaj," se je po tekmi smejalo Luki Dončiću, njegov trener Jason Kidd je dodal: "Nisem presenečen. Luka je eden najboljših podajalcev v ligi."

Profimedia

Dončića je pohvalil tudi Rick Carlisle, pred časom trener Dallasa, ki zdaj sedi na klopi Indiane: "Težko je bilo. Luka je postregel z nekaj podajami, ki so bile neverjetne. To so podaje, ki jih je zmožen le en igralec na svetu."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord