31. 10. 2023, 07:35 | Vir: STA

Luki Dončiću še enkrat uspelo: slovenski košarkarski zvezdnik se je znašel med deseterico najboljših v zgodovini

Profimedia

Na tako imenovani večni lestvici je pred Dončićem le še devet imen.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je z Dallas Mavericks veselil še tretje zaporedne zmage v novi sezoni severnoameriške lige NBA. Moštvo iz Teksasa je ugnalo Memphis Grizzlies s 125:110. Ljubljančan je ob tem dosegel 35 točk ob 12 skokih in 12 podajah za skupno že 58. trojni dvojček v karieri.

Profimedia

Iz igre zadel polovico metov

Dallas je na gostovanju igral brez Kyrieja Irvinga, ki ima poškodbo levega stopala. Njegova zamenjava v prvi postavi Derrick Jones je dosegel 22 točk, Tim Hardaway pa je dodal 21 točk. Pri gostih sta po 30 točk dosegla Desmond Bane in Jaren Jackson.

Dončić je iz igre zadel 11 od 22 metov, od tega 6 od 12 za tri točke. S črte prostih metov je bil natančen šestkrat iz desetih poskusov. Potem ko je proti Brooklynu zbral 49 točk in bil brez izgubljene žoge, jih je tokrat izgubil šest, v statistiko pa vpisal še po eno ukradeno žogo ter blokado.

Profimedia

Na desetem mestu večne lestvice

Za 24-letnega Ljubljančana je bil to 58. trojni dvojček v karieri, s čimer na desetem mestu večne lestvice zaostaja za devetim Larryjem Birdom (59). Na prvi tekmi novega tekmovalnega obdobja je Dončić prav tako dosegel trojni dvojček ob zmagi proti San Antonio Spurs.

Dallas pa je sezono začel s tremi zmagami in je pri vrhu zahodne konference. Neporaženi so za uvod v sezono še prvaki Denver Nuggets (4-0), na vzhodu pa imajo tri zmage brez poraza Boston Celtics. Mavericks naslednji obračun čaka v noči s srede na četrtek, ko bodo v svoji dvorani gostili Chicago Bulls (2-2).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol