4. 1. 2024, 07:20 | Vir: STA

Dončić spet popeljal svojo ekipo do zmage

Profimedia

Z 41 točkami je Dallas premagal Portland.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je bil v severnoameriški ligi NBA najboljši igralec Dallas Mavericks na poti do zanesljive zmage s 126:97 nad Portland Trail Blazers. Dončić je v razprodani domači dvorani American Airlines Center 30 od svojih skupno 41 točk dosegel v prvem polčasu, temu pa je dodal še šest skokov in pet podaj. 

"Fantje so prikazali odličen odziv na to, kar se je zgodilo v Utahu," je dejal trener Dallasa Jason Kidd in spomnil na zadnji poraz v Salt Lake Cityju. "Gibanje žoge se mi je zdelo odlično. V obrambi smo bili res, res dobri. Bili smo zaprti."

Dallas je izredno težek nasprotnik

Kyrie Irving je na svoji drugi tekmi po poškodbi pete dodal 29 točk, dvojec Dončić - Irving pa je skupno zadel 23 od 40 metov iz igre, preden sta oba zvezdnika v zadnji četrtini obsedela na klopi. Irving je izenačil svoj rekord sezone z devetimi skoki, Tim Hardaway ml. pa je dodal 14 točk za Mavericks, ki so s prvo od dveh zaporednih tekem proti Portlandu odprli niz sedmih tekem v domači dvorani – njihov najdaljši v sezoni.

Kyrie Irving in Luka Dončić

Kyrie Irving in Luka Dončić

Profimedia

Teksaška ekipa je sicer v drugem polčasu zaradi poškodb izgubila dva igralca; novinca Derecka Livelyja II. in Granta Williamsa. Kot je po tekmi dejal trener Kidd, gre pri obeh za blaga zvina. Lively si je ponovno zvil levi gleženj. Zaradi prve poškodbe je prejšnji mesec manjkal na štirih tekmah.

Dončić, ki je že sedmo tekmo vodil v ligi NBA z vsaj 40 točkami, je zadel 10 od 12 prostih metov v prvem polčasu, ko je Portland storil 20 prekrškov in imel 14 izgubljenih žog.

Luka Dončić je svojo ekipo popeljal do zmage.

Luka Dončić je svojo ekipo popeljal do zmage.

Profimedia

Shaedon Sharpe je za Trail Blazers dosegel 16 točk, Anfernee Simons pa 15. "To ekipo je težko varovati na polovici igrišča, pika," je o tekmecu dejal trener Portlanda Chauncey Billups.

Naslednja tekma Dallas, ki je kljub zmagi ta čas na sedmem mestu zahodne konference, čaka v petek, ko se bo še enkrat pomeril s Portlandom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol