N. V. | 6. 9. 2023, 17:39

Dončić poslal sporočilo vodilnim možem Fibe: vsi ste korumpirani (VIDEO)

FIBA

Slovenci so izgubili tekmo proti Kanadi, v oči pa je padla ena podrobnost.

Kanadska košarkarska reprezentanca je po dramatični igri in izključitvi Luke Dončića premagala slovensko reprezentanco s 100:89. Kanadčani so izstopali kot boljša ekipa in slavili kot favoriti, splošni vtis pa je, da so sodniki na tej tekmi dajali prednost ekipi z ameriške celine.

Dončić, ki je pod bujnim očesom sodnikov že od začetka tekmovanja, je na tej tekmi izgubil živce. Znano je, da ima Dončić kratke živce, sodniki pa so s svojimi odločitvami na današnji tekmi sodu izbili dno. Ko je bil izključen po sumljivem prekršku nad RJ Barrettom, je iz paketa poslal sporočilo vodilnim možem Fibe.

Obrnil se je proti VIP loži, kjer so sedeli vodilni možje Fibe, in jim s prsti pokazal, da so pokvarjeni, torej podkupljeni.

"Igranje za reprezentanco prinese veliko čustev, velikokrat se ne obvladam, s čimer imam težave," je po koncu tekme priznal Dončić in dodal, da se zaveda, da se veliko pritožuje, a odločitve sodnikov na tem prvenstvu res niso pravične. Kako in ali se bo odzvala krovna hiša košarke, bomo še videli.

"Zadovoljen sem, da smo prišli v četrtfinale, a hoteli smo še stopničko višje. Za to smo garali celo poletje, se odrekli počitnicam in družinam, zato boli, ko izpadeš na tak način," je še dodal Dončić.

Dončić je na tekmi sicer blestel

Dončić se je dostojno upiral favorizirani Kanadi, čeprav so ga nasprotniki mlatili z vseh strani. Udarci so kar deževali in slovenski zvezdnik je bil nekajkrat na robu živcev. Kljub temu dejstvu in (nepravični) izključitvi je Dončić tekmo zaključil s 26 točkami in oboževalcem postregel z neverjetno predstavo na parketu.