30. 5. 2023, 16:16 | Vir: STA

Luka Dončić in druščina trikrat pred slovenskimi navijači (poglejte, kdaj bodo vstopnice na prodaj)

Profimedia

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo v pripravah na svetovno prvenstvo odigrala tri prijateljske tekme v Sloveniji. 

Tekmeci Slovenije bodo Kitajska, Grčija in Hrvaška. Reprezentanca bo s pripravami predvidoma začela 17. julija. Za uvod se bodo Slovenci 25. julija v celjskem Zlatorogu pomerili s Kitajci, 2. avgusta bodo v Stožicah gostili Grke, dva dni kasneje pa se bodo z istim tekmecem pomerili še v Atenah.

Profimedia

Iz Grčije se bo reprezentančna zasedba vrnila v Stožice, kjer se bo 8. avgusta srečala s Hrvaško, nato pa bo sledil nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi. V okviru praznovanja stote obletnice španske košarkarske zveze se bosta v petek, 11. avgusta, pomerili Slovenija in Španija, dan kasneje se bodo Luka Dončić in druščina srečali še z Združenimi državami Amerike.

Po vrnitvi v domovino bo slovenska izbrana vrsta poletela na Japonsko, kjer bo opravila zaključni del priprav pred začetkom prvenstva.

Vstopnice za dvoboja s Kitajsko in Hrvaško bodo na voljo po koncu ženskega evropskega prvenstva, medtem ko je Telemachov spektakel proti Grčiji že razprodan.

Slovenija bo na SP od 25. avgusta do 10. septembra igrala v skupini z Venezuelo, Gruzijo in Zelenortskimi otoki.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol