3. 4. 2023, 07:28 | Vir: STA

Luka Dončić je v zadnji sekundi zgrešil met za zmago ... Dallas zdaj potrebuje čudež

Profimedia

Mavericksi so izgubili še eno pomembno tekmo. To je že njihov sedmi poraz na zadnjih osmih tekmah. 

Košarkarji Dallasa so izgubili morda ključno tekmo za uvrstitev v dodatne tekme za nastop v končnici lige NBA. Kljub 22 točkam ter po sedmim podajam in skokom Luke Dončića jih je Atlanta ugnala po podaljšku s 132:130. Dallas v zadnjem obdobju kar po tekočem traku zapravlja priigrano v prvi polovici sezone. Kljub temu, da so šli ekipi na roko številni drugi rezultati tekmecev, so Mavericks s slabo serijo sedmih porazov na zadnjih osmih tekmah zapravili priigrano.

Dončić je tokrat, sicer iz nemogočega položaja, zgrešil tudi zadnji poskus za tri točke, ki bi pomenil preobrat. Najboljši v dresu Dallasa je bil tokrat Kyrie Irving z 41 točkami. V končnici pa je naredil tudi prekršek tik pred koncem, kar je z zadetima prostima metoma kaznoval Trae Young.

V boju za končnico Dallas čakajo še tri tekme rednega dela, glede na trenutno slabo formo pa bo naloga izjemno težka. Tekmeci bodo Sacramento, Chicago in za konec teksaški derbi s San Antoniom. Edina res dosegljiva ekipa je 10. Oklahoma, ki so jo ponoči s 128:118 ugnali Phoenix Suns. Na lestvici na zahodu ima Minnesota dve zmagi prednosti in je skoraj neulovljiva, Los Angeles Lakers in New Orleans na sedmem in osmem mestu bežita za tri zmage.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol