29. 11. 2023, 07:15 | Vir: STA

Neverjetno: izjemni Luka Dončić kljub bolečinam Dallas popeljal do zmage nad Houston Rockets (VIDEO)

Profimedia

Košarskarski as je pri še ne 25 letih tik pred še enim dosežkom lige NBA. 

Slovenski košarkarski zvezdnik lige NBA Luka Dončić je imel v dresu Dallas Mavericks nov blesteč večer. Štiriindvajsetletniku, ki je na teksaškem dvoboju igral s povitim palcem, je le malo zmanjkalo do 59. trojnega dvojčka v karieri. Tako je z 41 točkami ter s po devetimi skoki in podajami popeljal ekipo do zmage s 121:115 nad Houston Rockets.

Dončić je pri še ne 25 letih tik pred še enim dosežkom lige NBA. Ko bo dosegel 59. trojni dvojček, se bo v tej statistični prvini izenačil z legendarnim Larryjem Birdom na devetem mestu v zgodovini lige NBA.

"Včasih ga jemljemo za samoumevnega, pa ga ne bi smeli. V njegovih mislih je vedno le zmaga ekipe, vendar je on trojni dvojček na dveh nogah," je o Dončiću po tekmi dejal trener Dallasa, Jason Kidd.

Kyrie Irving je 22 od svojih skupno 27 točk za Dallas dodal v drugem polčasu. Mavericks, ki so še v tretji četrtini zaostajali za devet točk, so 6:25 minute pred koncem prevzeli vodstvo in ga niso več izpustili iz rok.

Dončiću je uspel met z eno roko prek glave s črte prostih metov, potem ko je rešil žogo. Na vprašanje novinarja, kaj mu roji po glavi, da se odloči za takšen met, je Slovenec samozavestno odvrnil: "Da ga bom zadel."

"V svoji karieri mi je od dveh poskusov zdaj dvakrat uspel takšen 'hook-shot'," je Dončić zadovoljno dodal po tekmi in dodal, da mu je prvič takšen met uspel v dresu slovenske reprezentance proti Švedski. Kot je še izpostavil, je to sezono izboljšal svojo igro v obrambi: "Mislim, da sem zelo dobro igral v obrambi. Vem, da tega novinarji ne bodo izpostavili, vendar je to jasno tako moji ekipi kot trenerjem."

Vodilna ekipa zahodne konference ostaja Minnesota Timberwolves

Alperen Sengun je dosegel rekordnih 31 točk v sezoni za rakete, pri katerih je šest košarkarjev zbralo vsaj deset točk. Fred VanVleet je zbral deset točk in 12 podaj. Houston je izgubili vseh šest gostovanj v sezoni. Naslednja tekma Dallas čaka že v petek, ko bo v domači dvorani gostil še Memphis.

Giannis Antetokounmpo je dosegel 33 točk, Damian Lillard pa jih je dodal 32 ob zmagi Milwaukee Bucks s 131:124 na Floridi pri Miami Heat, ki je igral brez poškodovanih Jimmyja Butlerja in Tylerja Herroja. "Nalogo smo opravili," je po tekmi dejal Khris Middleton, ki je za Milwaukee dosegel 17 točk in osem skokov.

Boston je premagal Chicago s 124:97, pri čemer je Jaylen Brown dosegel 30 točk, osem skokov in šest podaj, Jayson Tatum pa je k zmagi dodal 21 točk. New York Knicks so bili na krilih 25 točk Juliusa Randla in 20 skokov boljši od Charlotte Hornets s 115:91.

Spencer Dinwiddie je za Brooklyn zbral 23 točk, devet skokov in osem podaj, Mikal Bridges pa je k domači zmagi (115:103) nad Toronto Raptors prispeval 22 točk in deset skokov. Cleveland Cavaliers so v domači dvorani premagali Atlanto s 128:105. Prvi mož tekme je bil Donovan Mitchell s 40 točkami in z 11 skoki, Evan Mobley pa je zbral po 17 točk in 17 skokov.

Vodilna ekipa zahodne konference Minnesota Timberwolves je ostala na prvem mestu po zmagi nad Oklahoma Cityjem s 106:103. V Sacramentu so kralji s 124:123 v domači dvorani Golden 1 Center premagali Golden State Warriors.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol