R.S. | 26. 8. 2023, 10:35

Organizatorji napačno zapisali ime naše države: ko je to videl Luka Dončić, je ...

Profimedia

Slovenski košarkar je zadeve vzel v svoje roke. 

Slovenski košarkarji se mudijo na Japonskem, kjer poteka svetovno prvenstvo. Na dan otvoritvene tekme jih je presenetil napis pred njihovo slačilnico. Japonski organizatorji so namreč napačno zapisali ime naše države - na vratih je z velikimi črkami namesto Slovenia pisalo Slovania.

Naš najboljši košarkar Luka Dončić pa se je odločil stvari vzeti v svoje roke. S flomastrom je prečrtal črko A in jo nadomestil s črko E.  Pravilno črkovano besedo je objavil na družbenih omrežjih, kjer je zraven zapisal: "Hvala Fiba." 

Prva tekma z Venezuelo

Ob 13.30 bodo košarkarji odigrali prvo tekmo na svetovnem prvenstvu na Okinavi. Igrali bodo proti Venezueli. Gregor Hrovat pravi, da Venezuele ne bodo podcenjevali in da bodo slovenski navijači že na začetku videli pravi obraz reprezentance pod vodstvom kapetana Luke Dončića.

Slovenija bo v prvem delu SP igrala še z Gruzijo v ponedeljek ter Zelenortskimi otoki v sredo. Glede na to, da se v drugi del prenašajo vse točke in da se slovenska skupina križa z Avstralijo, Nemčijo, Finsko ali Japonsko - naprej gresta dve najboljši ekipi, je ključno, da Sloveniji na prvih treh tekmah ne spodrsne.