J. B. | 15. 9. 2022, 06:59

Luka Dončić se je posul s pepelom: "Celotno državo sem pustil na cedilu!"

FIBA

"Marsikaj sem preživel in doživel na tem evropskem prvenstvu. Ampak to ne more biti izgovor," so bile prve besede, ki jih je po porazu povedal naš razočarani košarkar.

Kdo bi si mislil … Kdo bi pričakoval … Toda zgodilo se je prav to. To, kar nihče ni pričakoval. To, na kar nihče ni mogel niti pomisliti. Slovenija se je od evropskega prvenstva v košarki poslovila (že) v četrtfinalu. Poljska je bila premočna nasprotnica, čeravno so bili pred tekmo redki takšni, ki bi si upali staviti na poraz Slovenije. Toda Slovenije je izgubila in to je … To je konec. Slovenija se vrača domov. Slovenija ne bo osvojila kolajne. Vsega je konec. 

Slabo. Zelo slabo

Eden tistih, ki so na tekmi s Poljsko brez dvoma pokazali manj od pričakovanega, je bil Luka Dončić. Slovenski zvezdnik nikakor ni našel pravega ritma. Nikakor mu ni uspelo "naravnati svoje roke". Dosegel je 14 točk, kar pa je glede na njegovo povprečje dejansko slabo. Zelo slabo. In Dončić, ki je moral za nameček tekmo zaradi petih osebnih napak končati že pred zadnjim piskom sirene, ni bežal od dejstva, da je eden od krivcev za nepričakovan spodrsljaj slovenske reprezentance.

FIBA

"Imel sem kar nekaj težav na tokratnem turnirju. Verjetno tudi na tej tekmi nisem bil 100-odstoten. V tretji četrtini sem prejel injekcijo … Marsikaj sem preživel in doživel na tem evropskem prvenstvu. Ampak to ne more biti izgovor. Tokrat sem odigral katastrofalno tekmo. Celotno državo sem pustil na cedilu. Moral bi veliko bolje igrati, naredil sem veliko neumnih napak," je bil samokritičen zvezdnik Dallasa.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec