13. 7. 2022, 10:13

Luka Dončić iskreno o zvestobi in prihajajočem evropskem prvenstvu

Twitter/Quai 54

Pred odhodom na počitnice si je Luka vzel čas za španske medije in se v intervjuju dotaknil mnogih tem, beseda pa je seveda tekla predvsem o košarki.

Luka Dončić je pretekli konec tedna obiskal Pariz, kjer se je udeležil slovitega Quai 54, ki velja za največji ulični športni dogodek na svetu, na katerem je bil glavna atrakcija prav zvezdnik Dallas Mavericks.

23-letni slovenski superzvezdnik se je prostovoljno javil kot "ovira" na tekmovanju v zabijanju, poleg tega pa je imel priložnost predstaviti Luka 1 za Evropo, revolucionarne športne copate, ki so njegov prvi večji projekt v okviru znamke Jordan.

Dončić je tik pred odhodom na dopust na Hrvaškem dal intervju za Marco, v katerem je spregovoril o sezoni NBA z Dallas Mavericks, prihajajočem evropskem prvenstvu in težavah pri Real Madridu.

"Na začetku smo imeli z Dallasom visoka pričakovanja, saj vedno igraš, da prideš čim dlje. Resnica je, da imamo za sabo zelo dobro sezono. Vedno si želim več, želim osvojiti prstan in upam, da ga bom dobil," je povedal Dončić.

Trikratni udeleženec tekme vseh zvezd lige NBA za osvojitev prstana priložnosti ne bo iskal nekje drugje. "Moj cilj je ostati in zmagati z Dallasom," je iskreno in odločno odgovoril. To je pred njim v tem teksaškem mestu uspelo Nemcu Dirku Nowitzkemu

Zionom Williamsonom

O madridskih časih

Pogovor je postal bolj zanimiv, ko je tema nanesla na Real Madrid, ki ga je bil nekdanji trener Pablo Laso po enajstih letih prisiljen zapustiti.

"Ne morem razumeti, kaj se je zgodilo. Pablo je odličen trener in odlična oseba. Mislim, da ne bi smelo biti tako," je komentiral Dončić.

Na vprašanje, ali se mu zdi Lasova odpoved nepravična, je slovenski as odgovoril: "Ja, ja, seveda. Veliko je takšnih, ki razmišljajo o vsem, kar je Pablo dal Madridu v 11 sezonah. Mislim, da je najboljši trener, ki ga je Real kdajkoli imel"

Trenutno je Slovenija videti kot ekipa, ki jo je za naslov na evropskem prvenstvu treba premagati. A Dončić ne razmišlja tako.

"Veliko je ekip na visoki ravni, ki imajo odlične igralce. To je kratko prvenstvo in lahko se zgodi karkoli. Zelo bo težko. Poleg Španije so tu ekipe, kot so Srbija, Francija, Litva, Grčija ..."

Španija je v fazi popolne generacijske prenove."Včasih so imeli neverjetne igralce, mnogi od njih so odšli in zdaj prihaja nova generacija," je zaključil Dončić.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec