R.S. | 16. 8. 2022, 20:46 | Vir: STA

Luka Dončić: "Tako, kot bo Gogi rekel, tako bo."

Profimedia

V Stožicah je slovenska izbrana vrsta opravila predzadnji trening pred spektaklom proti Srbiji, ki na evropskem prvenstvu podobno kot Slovenija sodi v najožji krog favoritov za naslov.

Dan pred prijateljsko tekmo s Srbijo v Stožicah je pred novinarje prvič po prihodu v reprezentanco stopil prvi zvezdnik Luka Dončić.

Poudaril je, da je njegov cilj na vsakem tekmovanju prvo mesto, da se z ostalimi reprezentancami ne ukvarja, saj je na eurobasketu kup favoritov, izpostavil pa je tudi, da ima Slovenija še mnogo rezerv v obrambi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Luka Dončić je dejal, da se veseli tekme. "Dvorana bo nabito polna, na drugi strani parketa bomo imeli vrhunsko zasedbo, hkrati pa se bom srečal z dobrim prijateljem Nikolo Jokićem," je dejal slovenski zvezdnik.

Odlična kemija

"Tekme proti močnim ekipam so vedno dobrodošle, saj lahko razkrijejo določene slabosti, na katerih moramo še delati. Naša je zagotovo igra v obrambi. Zavedamo se tega in na treningih je zato veliko poudarka na tem segmentu igre," je dodal Dončić.

"Sicer pa je vzdušje v ekipi super. Vsi se imamo radi, odlično sodelujemo, veliko je smeha in šal, skratka podobno kot vedno, ko se zberemo skupaj. Res smo prava klapa in dobra ekipa."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Luka Dončić je izpostavil, da je bila prav kemija znotraj ekipe od zavedanju, da ima vsak posameznik točno določene naloge v ekipi, ključ do uspeha v Istanbulu 2017.

"Tistih deset dni v Istanbulu je bilo res spektakularnih. Vsakič, ko se spomnim na te dogodke, mi gredo kocine pokonci," je povedal Dončić.

V vlogi favoritov

V petih letih so se razmerja moči precej spremenila, Slovenija pa je zdaj v vlogi favorita, ki zagotovo pomeni tudi določen pritisk. Luka Dončić pravi, da tega pritiska on ne čuti. Zanj je cilj vedno zlata medalja.

"Lepo je videti, da se vse ekipe pripravljajo na nas in da nas želijo premagati. Mi se na druge ne oziramo, mislimo zgolj na sebe in tekem se bomo lotili eno po eno," je dodal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Favoritov za naslov je naštel kar nekaj - Litva, Francija, Italija, izpostavil pa je zasedbi Srbije in Grčije, ki imata v svojih vrstah zadnja dva MVP-ja lige NBA Nikolo Jokića in Giannisa Antetokounmpa.

Dončić je leta 2017 komaj dopolnil osemnajst let, njegov mentor pa je bil Goran Dragić, najkoristnejši igralec prvenstva. "On je še vedno kapetan in tako, kot bo Gogi rekel, tako bo," je odgovoril na vprašanje glede vlog v ekipi.

"Predvsem pa je bistveno, da damo vsi od sebe svoj maksimum. Na parketu je pet igralcev in prav vsak od njih mora v tistem trenutku biti popolnoma zbran. Smo res dobra ekipa, imamo vse možnosti, da posežemo po najvišjih mestih," je zaključil Luka Dončić.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord