R.S. | 22. 9. 2022, 18:00

FOTO: Luka Dončić v najboljši različici - spoznajte njegovega dvojnika

Fiba
FOTO: Luka Dončić v najboljši različici - spoznajte njegovega dvojnika (foto: Fiba)

23-letnega košarkarskega asa opisujejo kot edinstvenega, neponovljivega. Zdaj pa se je svetu predstavil njegov klon. Menite, da mu je podoben?

Luka Dončić je na družbenih omrežjih predstavil nov projekt, ki je povezan z umetno inteligenco. Z ekipo je namreč ustvaril svojega dvojnika, njegovo podobo pa je delil z oboževalci: "Navdušen sem nad tem projektom. Hvala vsem izjemnim inženirjem, umetnikom in partnerjem, ki so pomagali oživeti Luk.AI. Oglejte si ga na TikToku."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Njegov dvojnik je dobil svoj Twitter, Tik Tok račun ter spletno stran. Ta še ni dokončana, uporabniki se lahko prijavijo na novice. 

Posnetek zaslona

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je predstavil svoj novi projekt Luk.Ai, ki vsebuje njegov alter ego. V pogovoru za ameriški medij ESPN je Dončić govoril o svoji novi metapodobi, letošnjem eurobasketu, trenerju Dallas Mavericksov Jasonu Kiddu in ciljih pred novo sezono v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

Oboževalci niso navdušeni

Dončićev dvojnik je prejel mešane odzive: "Vemo, da Luka ni človek, toda ... kaj se tukaj dogaja?" je le eden izmed številnih (negativnih) komentarjev. "Ta nova faza Luke me je zmedla," se glasi komentar oboževalca. Drugi so nad dvojnikom navdušeni: "Izgleda res dobro."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Luk.AI je Dončićeva različica umetne inteligence, ki je videti kot on, govori kot on in ima svojo osebnost.

 "Gre za umetno inteligenco, sposobno čustvenega, fizičnega in tehnološkega razvoja in napredka," piše ESPN.

Dončić je tako postal metačlovek, ki so ga ustvarili s posebno tehnologijo in bo sposoben interakcije, vadbe, igranja in pogovarjanja z navijači, predvsem prek medijske platforme TikTok, ta bo tudi njegov dom.

"Zato, ker imam rad tehnologijo in ker sem igral veliko računalniških igric. To je nekaj, kar me je navdušilo in se zelo veselim tega projekta," je o razlogih za novi projekt dejal 23-letni Ljubljančan. 

"Ljudje me bodo lahko spraševali in bom lahko odgovoril kot Luk.Ai."

To pa ni edini projekt 23-letnika. Ima še lastno linijo športnih oblačil z imenom LD77, ki je pred kratkim dobila nov logotip. Tudi njegova linija superg je pravi hit med košarkarji.