R.S. | 31. 7. 2022, 09:08

Luka Dončić uvrščen na seznam najboljših 50 igralcev v zadnjih 50 letih. Katero mesto je zasedel?

Profimedia

Slovenski košarkaški as ima privržence po vsem svetu. Njegov oboževalec pa je očitno tudi analitik NBA, za katerega je Dončić eden najboljših igralcev zadnjih 50 let. 

Voditelj športnih radijskih pogovornih oddaj in analitik NBA, Nick Wright, je s svetom delil svoj seznam najboljših 50 NBA igralcev v zadnjih 50 letih. Na seznamu je pristal tudi Luka Dončić, ki igra za Dallas Mavericks. 

Analitik je slovenskega košarkarja umestil na 20. mesto, najboljše dva igralca po njegovem izboru pa še ni razkril. 

Na 16. mesto je uvrstil Dirka Nowitzkija, nekdanjega soigralca Luke Dončiča in njegovega dobrega prijatelja, med najboljše košarkarje vseh časov pa šteje tudi Michaela Jordana in Magica Johnsona

Najboljši na svetu?

Dončića so tekom kariere pohvalili mnogi znani obrazi. Za najboljšega košarkaša na svetu ga je lani okronal selektor argentinske reprezentance, Sergio Hernandez. "Težko je analizirati tekmo, na kateri je tako dominiral en igralec - Luka Dončić. Skušali smo ga ustaviti, odrezati od žoge in tudi od ekipe, saj smo vedeli, da bo dosegel svoje točke. A na vsako našo obrambo je znal odgovoriti. V analizi zato lahko rečem le: Luka Dončić je najboljši košarkar na svetu," je lansko leto povedal Hernandez. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Luka Dončić sicer ruši mejnik za mejnikom, z 23 leti je pri Dallasu nesporni prvi zvezdnik moštva, pred petimi leti je s Slovenijo postal evropski prvak, lansko leto pa je za las zgrešil olimpijsko medaljo. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord