9. 12. 2023, 07:41 | Vir: STA

Nova odlična predstava Luke Dončića, ki po rojstvu hčerke še bolj blesti na košarkarskem parketu

Profimedia

Slovenski košarkarski as je z najboljšim dosežkom na tekmi svojo ekipo znova popeljal do zmage.

Slovenski zvezdnik Luka Dončić nadaljuje odlične predstave v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Ljubljančan je na gostovanju na zahodni obali ZDA v Oregonu dosegel 32 točk, njegova ekipa Dallas Mavericks pa je slavila zmago s 125:112 nad Portland Trail Blazers.

Blesteči rezultati slovenskega košarkarja

Dončić je odigral 41 minut ter ob 32 točkah, kar je bil najboljši dosežek na tekmi, dodal še 10 asistenc in šest skokov. Njegov soigralec Dante Exum je dodal 23 točk. Dončića in Dallas naslednja tekma čaka v noči na torek, ko bodo igrali v gosteh pri Memphis Grizzlies.

Luka Dončić, ki se mu je pred kratkim rodila hčerka Gabriela, sicer tudi po rojstvu svojega prvega otroka blesti na košarkarskem parketu. V sredo je na tekmi proti Utah Jazz v zgolj treh četrtinah zbral 40 točk, 11 skokov in deset podaj ter popeljal Dallas do zmage s 147:97. Prvič v severnoameriški ligi NBA je tako dosegel trojni dvojček že ob polčasu.

Profimedia

Nov zgodovinski dosežek

In to še ni vse. Najboljši slovenski košarkar je tako s svojim že 60. trojnim dvojčkom v karieri prehitel slovitega Larryja Birda in zasedel deveto mesto na večni lestvici. S to razliko, da je Dončić 60 trojnih dvojčkov dosegel na 349 tekmah redne sezone. Bird pa je za ta dosežek potreboval 897 tekem.

"To je precej neverjetno," je po sredini tekmi dejal Dončić. "Ne vem, kaj naj rečem, iskreno. Vsi vemo, kdo je bil Larry Bird, zato je ta dosežek res zelo poseben," je dodal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol