R.S. | 28. 12. 2022, 08:01

Luko Dončića so vprašali, kje se vidi čez 20 let (njegov odgovor vas bo presenetil)

Profimedia

Pri rosnih 23 letih je osvojil, kar večina košarkarjev ne osvoji v celotni karieri. Kaj pa načrtuje v prihodnosti - bo ostal v Ameriki ali se bo vrnil v Slovenijo?

Luka Dončić bo februarja dopolnil komaj 24 let, a s svojimi nastopi navdušuje že od malih nog. Pred kratkim je vpisal še zgodovinski trojni dvojček s kar 21 skoki in desetimi podajami. Tako je postal sploh prvi košarkar v NBA s temi statističnimi podatki.

Nazaj v Slovenijo

Čeprav je konec njegove kariere še daleč, so ga ameriški novinarji vprašali, kje se vidi čez 20 let. "Ne vem, kaj bo čez 20 let. Ne verjamem, da bom še vedno igral košarko. Rajši bom šel na mojo kmetijo v Slovenijo," jim je povedal 23-letnik in tako znova potrdil, da obožuje svojo rodno državo. "Lahko pelješ Luko iz Slovenije, ne pelješ pa Slovenije iz Luke," so zapisali na družbenih omrežjih Fibe. 

Že več časa je znano, da se slovenski košarkar ne poistoveti z ameriškim načinom življenja. Vedno rad poudari, kje so njegove prave korenine. V preteklosti je že večkrat oblekel pulover z napisom: "Morda res živim v Teksasu, a narejen sem bil v Sloveniji". Pred leti je priznal, da v tujini najbolj pogreša prijatelje in mamino musako. 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel