16. 6. 2022, 15:15

Dolgo smo čakali na to: na veselje vseh se zmaj Goran Dragić vrača v Slovenijo

Profimedia

Zlati kapetan je znova navdušil športne navdušence. Začelo se je dogajati tisto, na kar smo čakali in potiho upali. 

Goran Dragić, nepozabni zlati kapetan z zadnjega EuroBasketa, je po petih letih opravil prvi trening s slovensko košarkarsko reprezentanco. 

"Zmaj se je vrnil," je sporočila košarkarska zveza. To je težko pričakovani prizor, na katerega so čakali vsi slovenski ljubitelji košarke. Evforija raste iz dneva v dan. Konec meseca bo doživela prvi vrhunec, ko naj bi v razprodani dvorani Stožice na kvalifikacijski tekmi za SP proti Hrvaški na parketu sodelovala tako Goran Dragić kot tudi Luka Dončić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

Če se bo drugi pridružil pripravam šele tri dni pred srečanjem z južnimi sosedi, pa bo 36-letni Ljubljančan, takrat opravil že veliko treningov s soigralci. Danes je opravil prvega po petih letih. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

Goran je motiviran. Na dveh tekmah, na katerih bo znova oblekel slovenski dres, se želi pokazati v najboljši luči, obenem pa bo nosil kapetanski trak. Tega mu je predal Edo Murić in napovedal, da bodo poskušali zlatega kapetana z EuroBasketa 2017 prepričati, da bi ostal del slovenske zasedbe tudi na bližajočem se spektaklu v Nemčiji.

Instagram/KZS

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord