J. B. | 14. 9. 2022, 14:53

Najboljša v državi! Challe Salle razkril, kako mu je z Dragićem uspelo nekaj velikega

Instagram

Preden se je zapisal glasbi, je bil priljubljeni raper tudi zelo obetaven košarkar.

Challe Salle je eden tistih, ki so v zadnjih dneh še kako na trnih vsakič, ko se na evropskem prvenstvu v košarki začne tekma slovenske reprezentance. "Košarko sem treniral od prvega razreda dalje," je v pogovoru za 24ur povedal 31-letni Vrhničan in razkril, da si je v mladosti garderobo delil tudi z enim od zdajšnjih članov slovenske izbirne vrste.

"Igral sem skupaj z Zoranom Dragićem, bil je moj soigralec. Leta 2006/07 smo bili tudi mladinski državni prvaki."

Toda košarkarska kariera znanega raperja je bila hitro končana. "Trenirati sem nehal pri sedemnajstih, osemnajstih, in sicer zaradi ponavljajočih se poškodb. Prav tako nisem dovolj zrasel, pričakoval sem, da bom za pet, šest centimetrov višji. Prav tako sem se hitro našel v glasbi, v športu pa sem ostal na drugačen način - kot osebni trener."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Challe Salle (@challe_salle)

Kljub vsemu mu je košarka ostala pri srcu in pred časom jo je spet začel igrati. Kot rekreativec. "Po desetih letih premora sem jo spet začel igrati. Igram jo skupaj s prijatelji iz Vrhnike. Nastopamo v rekreativni ligi, v kateri smo bili prejšnje leto tudi državni prvaki.

V finalu proti Kranjski Gori se je izkazal z dvojnim dvojčkom, v statistiko je poleg dveh podaj vpisal še 13 točk in 10 skokov.

V celotni sezoni lige K40 je v povprečju na tekmo dosegel 18,4 točke in bil najboljši strelec svoje ekipe. Bil je tudi osmi najučinkovitejši strelec celotne lige. Hkrati je bilo nad njim narejenih največ prekrškov. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Challe Salle (@challe_salle)

Da bi med igranjem s prijatelji padel v oči slovenskemu selektorju Aleksandru Sekuliću, kljub vsemu ne gre pričakovati. "Vem, kakšne so moje zmožnosti. Niso več takšne, kot so bile nekoč. Ko sem igral košarko, sem imel 90 kilogramov, zdaj jih imam 110. Sem težji in tudi starejši. Toda nekaj občutka je še ostalo. Najpomembneje je, da se družimo. In 'prešvicamo'," je zaključil Challe Salle.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord