24. 12. 2022, 08:02 | Vir: STA

Neverjeten Luka Dončić drugič v svoji karieri z izjemnim dosežkom

Profimedia

Eden najboljših košarkarjev v ligi NBA je na sinočnji tekmi proti Houstonu naravnost blestel. 

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je v pretekli noči drugič v karieri dosegel vsaj 50 točk na tekmi severnoameriške lige NBA. Na gostovanju v Houstonu jih je dosegel točno toliko in prispeval levji delež pri zmagi Dallasa s 112:106. Zmago v pretekli noči so zabeležili tudi Chicago Bulls Gorana Dragića.

Dončić je kar 17 točk dosegel v zadnji četrtini, ko je Dallas uspel preobrniti zaostanek treh točk ob koncu tretje četrtine. Strelskemu izkupičku je Ljubljančan dodal še 10 podaj in osem skokov.

"Vsake toliko veš, da boš zadel več metov kot ponavadi," je svoj strelski učinek za spletno stran ESPN strnil Dončić, ki je zadel 17 od 30 metov iz igre, vključno s šestimi meti od 12 poskusov za tri točke. "Ko si vroč, imaš občutek, da boš vse zadel."

Njegov najboljši strelski izkupiček ostaja 51 točk, ki jih je dosegel 10. februarja letos proti Los Angeles Clippers.

Čančar tekmo končal na klopi

Pri Dallasu sta po 11 točk prispevala Spencer Dinwiddie in Davis Bertans, moštvo pa je bilo 45-odstotno uspešno pri metu iz igre. Za Houston je bil prvi strelec Jabari Smith s 24 točkami in 10 skoki.

Zmago na gostovanju je zabeležil tudi Chicago, ki je s košem DeMarja DeRozana v zadnji sekundi s 118:117 premagal New York Knicks. Zach LaVine je dosegel 33 točk za tretjo zmago v vrsti za Chicago. Dragić je v 18 minutah igre za bike dosegel devet točk, enkrat pa je podal. Na drugi strani je RJ Barret za New York dosegel 44 točk.

Moštva so v pretekli noči odigrala 11 tekem, med njimi tudi Denver Nuggets, za katerega pa slovenski reprezentant Vlatko Čančar ni stopil na parket. K domači zmago s 120:107 proti Portland Trailblazers je največ prispeval srbski center Nikola Jokić z 29 točkami in 11 podajami.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord