A. B. | 7. 4. 2022, 06:58

Noro! Luka Dončić nas je PONOVNO pustil brez besed. Tokrat je pisal zgodovino

Profimedia

Dončićeva košarkarska ekipa se je po letu 2015 ponovno zapisala v zgodovino. Predvsem po zaslugi slovenskega asa. 

23-letni Luka Dončić je prvi strelec Maverickskov in o tem ni dvoma. S svojo igro je na tekmi proti Detroitu presegel mejo 50. zmag, kar je njegovi ekipi nazadnje uspelo leta 2015. 

Kot so zapisali na Šport Klubu, slovenski reprezentant sprva strelsko ni bil najbolje razpoložen, zadel je 38 odstotkov metov, 18 odstotkov poskusov za tri točke in 61 odstotkov prostih metov, vseeno pa je nato s 24 točkami, s 14 asistencami in številnimi izvrstnimi podajami svoje soigralce razigral in jih povedel do zmage. 

Njegovi predanosti košu se je globoko poklonila tudi njegova ekipa. Na Twitterju so zapisali: "Luka! Ampak resno, kako ti to uspeva?" 


Na Twitterju so se po zmagi Dončićeve ekipe javili mnogi oboževalci in športni komentatorji. Novinar košarkaške lige NBA Vincent Goodwill je zapisal, da se na tekmi z njim preprosto ne bi upal pomeriti. 
 


Njegovi oboževalci so se tem pohvalam preprosto morali pridružiti. Na družbenih omrežjih ga ni bilo oboževalca, ne-oboževalca, Slovenca ali tujca, ki ne bi navdušeno spremljal njegovih lisičjih košarkaških tehnik. Eden izmed navdušencev je na Twitterju zapisal: "Podaje Luke Dončića preprosto nikoli ne razočarajo," k temu pa dodal tudi videoposnetek ene izmed njegovih tehnično dovršenih ukan. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol