R. K. | 4. 9. 2022, 09:49

Nov dan, nova tekma: Bo Dončiću uspelo ukrotiti Bosansko zver?

Profimedia/fotomontaža

Slovenska reprezentanca je pred odločilnim dvobojem, v katerem si lahko zagotovi uvrstitev v izločilne boje. A tudi nasprotnik ni kar tako.

Le dan po visoki zmagi naše košarkarske reprezantance proti ekipi Madžarske (103:88) na EuroBasketu 2022 čaka naše košarkarje nova tekma. Tokrat z Bosno in Hercegovino. Bo Luki Dončiću uspelo nadvladati najboljšega igralca nasprotne ekipe, ki mu pravijo Bosanska zver?

Če bo slovenska ekipa zmagala tudi tokrat, si bo že zagotovila uvrstitev v izločilne boje, kar pomeni, da bi proti nemški in francoski ekipi v torek in sredo igrali samo še za boljše izhodišče. Slovenski košarkarji sicer že pred tekmo veljajo za favorita. Prednost imajo v kvaliteti, na tekmi proti madžarski pa so privarčevali tudi nekaj moči, piše slovenski Sportklub.

Twitter/Košarkarska zveza Slovenije

Bosanska klop prekratka za zmago proti Nemčiji

Bosanska ekipa je po drugi strani porabila precej svojih moči na tekmi proti Nemčiji, kjer so sicer na koncu izgubili z 92:82, a so med tekmo pokazali zelo močan odpor. 

Nemcem je zmago omogočil predvsem večji nabor kvalitetnih košarkarjev, kot ga premore bosanska ekipa. Če so košarkarji Bosne in Hercegovine v prvi polovici tekme nasprotni ekipi še lahko sledili, se je to v drugi polovici spremenilo. Dobra novica je, da je tudi slovenska klop daljša od Bosanske.

Profimedia

Nasprotne ekipe ne gre podcenjevati

Najtežja nasprotnika slovenske ekipe bosta Jusuf Nurkić, ki mu pravijo tudi Bosanska zver in v NBA igra za ekipo Portland Trail Blazers ter Džanan Musa, ki je nedavno postal član Reala iz Madrida. Oba igralca skupaj sta proti nemški ekipi zadela kar 51 točk.  

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec