3. 11. 2022, 09:01 | Vir: STA

Nova mojstrovina nepremagljivega Dončića (niza rekord za rekordom)

Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik je postal šele tretji igralec v zgodovini NBA, ki mu je uspel tako velik dosežek. Pohvale se zato kar ne nehajo. 

Košarkarji Dallas Mavericks so na sedmi tekmi sezone severnoameriške lige NBA dosegli četrto zmago. Tokrat so doma premagali Utah Jazz s 103:100, slovenski zvezdnik Luka Dončić je še na sedmi tekmi zapovrstjo dosegel vsaj 30 točk. Tokrat je v 35 minutah zbral 33 točk, 11 podaj in pet skokov ob petih izgubljenih žogah.
 
Dončić je s tokratnim točkovnim izkupičkom postal tretji igralec v zgodovini NBA, ki je na prvih sedmih tekmah dosegel vsaj 30 točk, obenem pa prvi po Wiltu Chamberlainu iz sezone 1962/63. Kot piše ESPN, je nazadnje šest tekem z vsaj 30 točkami nanizal Michael Jordan v sezoni 1986/87.

"Ne vem. Trudim se dobiti tekme. Mislim, da sem danes odigral eno svojih najboljših tekem. Nisem preveč igral na silo in sem delil žogo," je po tekmi dejal Dončić, ki je iz igre metal 12-20, obenem pa ukradel še dve žogi.

"Mislim, da je nekaj posebnega, ko govoriš o Michaelu in Wiltu. To je redkost. Mi pa gledamo to na dnevni bazi, kar je precej fino. Triindvajsetletnik, ki je na takšni ravni. To samo kaže osredotočenost, ki jo ima. Nosi ekipo in jo postavlja v položaj, ko lahko zmaga," je Dončića spet pohvalil trener Dallasa Jason Kidd.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Hvalnice mu je namenil tudi strateg Utaha Will Hardy: "Njegov nadzor telesa, sama moč, rokovanje z žogo, njegova velikost, vse to ga dela za zelo zahtevnega tekmeca. Mislim, da vsak dan, ko ga gledaš igrati in pogledaš v zapisnik, je njegova statistika alarmantna, kar zadeva nasprotno ekipo."

V ekipi Dallasa, ki je v tretji četrtini zaostajal za 15 točk, odločilni koš pa je dosegel Reggie Bullock (trojka 35 sekund pred koncem za 103:98), je Christian Wood ob 10 skokih zbral 21 točk, od tega 17 v drugem polčasu, Spencer Dinwiddie pa je dosegel 20 točk. Jordan Clarkson je pri gostih tekmo končal z 22 točkami.