J. B. | 8. 3. 2023, 11:00

Nova vloga za legendarnega Slovenca: zamenjal bo delodajalca in postal športni direktor evropskega velikana

Žiga Živulovič jr./Bobo

Eden najbolj prepoznavnih slovenskih košarkarskih obrazov se bo lotil naslednjega izziva v karieri. In to kakšnega!

Cedevita Olimpija, najuspešnejši slovenski košarkarski klub vseh časov, bo moral poiskati novega športnega direktorja. Kot poroča Dnevnik, se bo od zmajev po koncu sezone poslovil Sani Bečirović, pred katerim je največji izziv v funkcionarski karieri. Nekoč izjemni košarkar se bo poleti preselil v Grčijo, kjer bo prevzel položaj športnega direktorja atenskega velikana Panathinaikosa.

Najprej košarkar, potem pomočnik

Sportklub je že februarja poročal, da je Sani Bečirović želja kluba iz Aten, zdaj dvomov, da se bo scenarij uresničil, menda ni več. Kdo ga bo nasledil pri Cedeviti Olimpiji, še ni znano, navsezadnje Ljubljančani novice uradno še niso potrdili.

Enainštiridesetletni Sani Bečirović je bil pred leti že na plačilnem seznamu Panathinaikosa, in to kar dvakrat.

Najprej si je v Atenah kruh služil kot košarkar. Njegov dres je nosil med letoma 2006 in 2008 in v tem času osvojil kar pet lovorik. Dvakrat je bil grški prvak, dvakrat je slavil v pokalu, s Panathinaikosom je postal tudi klubski prvak Evrope.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sani Bečirović (@saniboy1981)

Po koncu kariere se je k zeleno-belim vrnil kot pomočnik trenerja, v tej vlogi je sodeloval s slavnim Aleksandrom Đorđevićem. Leta 2019 je nato postal športni direktor Olimpije, zdaj pa bo več kot očitno spet postal del enega najtrofejnejših evropskih košarkarskih klubov vseh časov.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec