E. Č. | 18. 1. 2024, 12:27

Oče Luke Dončića ima novo (zelo pomembno) službo: "Težko najdemo bolj kvalificirano osebo od Saše"

Profimedia

Bo zvezdnikov oče kos nalogi, ki so mu jo zaupali?

Luka Dončić bo še naprej navduševal tako v ligi NBA kot tudi v dresu slovenske reprezentance, ko bo nosil opremo z državnim grbom, pa ga bo ob robu igrišča še toliko bolj podrobno spremljal tudi oče Saša Dončić. Ta je dobil novo službo, Košarkarska zveza Slovenije ga je uradno predstavila kot novega športnega direktorja krovne organizacije.

Morda vas zanima tudi:

"Njegovo delo presega okvire moške reprezentance. Usmerjal bo tudi mlade igralce. Težko najdemo bolj kvalificirano osebo od Saše. Bil je vse. Igralec, trener, predsednik. Ni pa se bilo lahko dogovoriti z njim. Zakaj? Sva dolgoletna prijatelja. S prijatelji pa ni lahko delati. Je bil pa, čeprav tega ni vedel, poleti na preizkušnji. Vesel sem, da smo z njim povečali družino," je na tiskovni konferenci povedal Matej Erjavec, predsednik KZS.

Profimedia

Saša Dončić, ki se je v teh dneh mudil na obisku pri sinu in vnukinji v Združenih državah Amerike, je dodal: "Gre za velik izziv. In tudi čast. Takšnega vabila se ne zavrne. Zame osebno je to tudi potrditev, da sem v letih po karieri nekaj storil. Sem se pa pred končnim odgovorom pogovoril z Luko in nekaj drugimi soigralci. Ne bi želel podirati zgrajenega."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol