J. B. | 7. 6. 2023, 10:34

Odločitev, ki odmeva! Goran Dragić ne bo več igral za Slovenijo, pojasnil je tudi, zakaj

Profimedia

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo morala na letošnjem svetovnem prvenstvu znajti brez legendarnega Ljubljančana.

Ko je slovenska košarkarska reprezentanca leta 2017 presenetljivo osvojila naslov evropskih prvakov, je bil Goran Dragić njena gonilna sila. Tedaj mu je še kako pomagal tudi golobradi Luka Dončić, toda Goran Dragić je bil razred zase. Tudi v finalu, kjer Srbija ni našla rešitve zanj.

Prav Srbom je zdaj Goran Dragić razkril, da je njegove reprezentančne zgodbe bolj kot ne konec. Še nedolgo tega se je zdelo, da obstajajo vsaj minimalne možnosti za Dragićev nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu, toda selektor Aleksander Sekulić tam na legendarnega Ljubljančana ne bo mogel računati.

Zakaj? Ker je bilo 16 let dovolj

"Kje bom med svetovnim prvenstvom? Doma!" je za B92 povedal košarkar Milwaukeeja in dodal: "Ne bom igral. Dovolj je bilo. 16 let za reprezentanco ... Tukaj je še liga NBA in vse drugo. Morda bom šel na Japonsko kot navijač. Morda bom tam podprl fante. Toda zelo težko, da bom igral.

Profimedia

Že 37-letni Goran Dragić je v preteklosti večkrat poudaril, da za reprezentanco ne bo več igral, a se je lani kljub temu vrnil in nastopil na evropskem prvenstvu. Tega je zapustil sklonjene glave, več kot očitno pa je, da si je tedaj dejansko zadnjič oblekel dres z državnim grbom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord