J. B./STA | 20. 11. 2022, 12:33

Osupljivo! Na dražbi zbirateljsko kartico s podobo Luke Dončića prodali za milijonski znesek (preverite, za koliko)

Profimedia

Rekorder podira na parketih lige NBA, rekorde podira tudi drugod. Iz Združenih držav Amerike prihaja novica o tem, kako je nekdo zapravil bogastvo zaradi zvezdnika iz Slovenije.

Luka Dončić ne blesti le v dvoranah v severnoameriški ligi NBA. Za slovenskega zvezdnika je veliko zanimanja tudi zunaj košarkarskih dvoran. Na uradni dražbi so za več kot tri milijone evrov prodali redko zbirateljsko kartico z Dončićevo podobo in njegovim podpisom iz njegove uvodne sezone v ligi NBA, poroča medijska mreža ESPN. Kartica je bila prodana za 3,12 milijona dolarjev (3,02 milijona evrov).

Gre za rekordno vrednost za košarkarske kartice, ki so bile dane v prodajo na preverjenih javnih dražbah.

Gre za kartico iz sezone 2018/19 National Treasures RPA z Dončićevo podobo in njegovim podpisom ter logotipom NBA (Logoman). V tej sezoni je Dončić postal novinec leta.

V zasebni  prodaji še precej več

Kot navaja ESPN, naj bi prav ta kartica domnevno zamenjala lastnika v zasebni prodaji (in ne na javni dražbi) že 28. februarja 2021, ko je njena vrednost takrat dosegla 4,6 milijona dolarjev (4,45 milijona evrov), s čimer je takrat dosegla najvišjo prodajno vrednost za košarkarsko kartico v zgodovini.

Dončić igra svojo peto sezono pri Dallas Mavericks. Triindvajsetletni Ljubljančan vodi v ligi NBA na seznamu najboljših strelcev s 34,4 točke na tekmo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.