J. B. | 22. 12. 2022, 05:55

Po dežju vedno posije sonce: da se je to zgodilo tudi Dallasu, ima velike zasluge kdo drug kot Luka Dončić (nova uspešna noč)

Profimedia

V severnoameriški košarkarski ligi NBA je bilo napeto tudi v noči s srede na četrtek, ko je nase vnovič opozoril slovenski zvezdnik.

Luka Dončić in njegovi soigralci iz Dallasa so se pobrali po dveh zaporednih porazih in v seriji štirih gostovanj zapovrstjo dosegli prvo zmago. Dallas je vnovič gostoval pri Minnesoti, kjer je slavil s 104:99. Ključni mož gostov iz Teksasa je bil kdo drug kot Luka Dončić. Slovenski zvezdnik se je močno približal trojnemu dvojčku, potem ko je v dobrih 37 minutah, kolikor je preživel na parketu, dosegel 25 točk in v statistiko vpisal še 10 podaj in 9 skokov.

Do trojnega dvojčka mu je zmanjkala ena podaja.

Dallas je ključni korak proti zmagi naredil sredi zadnje četrtine, ko so njegovi košarkarji zadeli kar pet zaporednih trojk. To je bil za Minnesoto prehud udarec, da bi se lahko pobrala in še drugič zapored premagala Dallas.

"Tokrat smo imeli precej več energije. Govorica telesa je bila prava. Na vsaki tekmi moramo tako igrati. Veliko smo se lahko naučili iz teh dveh tekem," je bil po tekmi zadovoljen Luka Dončić. Njegov trener Jason Kidd je dodal: "Veliko stvari smo izboljšali predvsem v končnici tekme. Luka je zadel nekaj pomembnih metov, nato pa je bil odličen podajalec. Zaupal je soigralcem, da bodo zadeli ključne mete."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Dallas bo spet na delu za vikend. V noči s sobote na nedeljo ga čaka gostovanje pri Houstonu, v nedeljo zvečer še domača poslastica proti Los Angeles Lakers. Tekma se bo začela že ob 20.30 po slovenskem času.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ