J. B./STA | 3. 12. 2022, 21:18

Praznični New York dočakal "dobrega moža" iz Slovenije, ki koše deli kot bonbone: Luka Dončić spet blestel v dresu Dallasa

Profimedia

Ko Ljubljančan igra dobro, je vse lažje. Pri severnoameriškem košarkarskem klubu Dallasu se tega še kako zavedajo.

Košarkarji Dallas Mavericks so dosegli tretjo zmago v zadnjih devetih nastopih v ligi NBA in so znova pri 50-odstotnem izkupičku 11-11. V Madison Square Gardnu na Manhattnu so premagali New York Knicks s 121:100. Luka Dončić je v slabih 30 minutah na parketu ob metu 11:21 dosegel 30 točk, trojke 4:9, in zbral osem skokov ter sedem podaj. Dončić je bil vnovič najboljši strelec svoje ekipe.

Dallas, ki je ob polčasu zaostajal za sedem točk, je tretjo četrtino dobil z 41:15. Dončić je v tem delu igre dosegel 17 točk.

Z zmago se je Dallas, ki je slavil šele na svoji drugi tekmi na gostovanjih v tej sezoni, povzpel na deveto mesto na zahodu, v prihodnjih sedmih dneh pa ga čakajo tri sila zahtevne tekme.

Najprej s torka na sredo po slovenskem času doma proti vodilnemu moštvu zahoda, Phoenix Suns, nato pa v gosteh s tretjo ekipo zahoda Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem ter z drugo na vzhodu Milwaukee Bucks.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord