J. B. | 11. 7. 2023, 14:19

Odločitev, ki je zatresla Slovenijo: Radoslav Nesterović zapustil košarkarsko zvezo!

Profimedia

Malce pred začetkom svetovnega prvenstva je slovenska košakarska zveza ostala brez enega svojih najpomembnejših mož.

Radoslav Nesterović, eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov, je po skoraj desetletju zapustil položaj generalnega sekretarja Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Upokojeni športnik, ki je bil tudi prvak lige NBA, je funkcijo zasedal od novembra 2014 dalje, pred tem je bil dve leti tudi podpredsednik KZS.

Profimedia

"Odločitev, da zapustim mesto generalnega sekretarja je bila izjemno težka, a sprejeta po dolgem in tehtnem premisleku. Še bolj, kot na vse delo, ki smo ga s sodelavci opravili v vseh teh letih, sem ponosen prav na to ekipo ljudi, ki iz dneva v dan skrbi za slovensko košarko. Skupaj smo delili veselje ter razočaranje in to nas je delalo boljše. Iskreno se jim zahvaljujem za odlično sodelovanje in opravljeno delo ter si želim, da s takšnim zagonom delujejo še naprej. Hvala vsem predstavnikom košarkarskih klubov, podpornikom slovenske košarke in navijačem. Verjamem, da se bomo še naprej srečevali v košarkarskih dvoranah," je poudaril 47-letni Radoslav Nesterović.

Nesterović jih je presenetil

Predsednik košarkarske zveze Matej Erjavec je dodal: "Nesterovićeva odločitev nas je presenetila, a jo seveda moramo spoštovati. Rašo je v vseh teh letih opravil izjemen posel za Košarkarsko zvezo Slovenije in za slovensko košarko nasploh, za kar mu bomo večno hvaležni. Kljub temu, da bomo morali obrniti nov list, z izborom novega generalnega sekretarja ne bomo hiteli. Pred nami je začetek projekta svetovnega prvenstva in vso energijo bomo naprej usmerili v reprezentančno zgodbo."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol