J. B. | 12. 9. 2022, 15:09

Razkritje reprezentančnega zdravnika: vsi imajo težave. Tudi Luka Dončić!

FIBA

Slovenijo v sredo čaka četrtfinalna tekma evropskega prvenstva, v dneh premora pa ima veliko dela predvsem zdravniška služba.

Slovenska košarkarska reprezentanca se v Berlinu v miru pripravlja na nadaljevanje evropskega prvenstva. Po zmagi nad Belgijo varovanci Aleksandra Sekulića odštevajo do začetka četrtfinalnega obračuna, Slovencem se bodo po robu postavili Poljaki.

Slovenska izbrana vrsta se bo v obračun, ki bo na sporedu v sredo ob 20.30, podala oslabljena, saj je zaradi poškodbe reprezentančni tabor že zapustil Zoran Dragić. Čaka ga daljši počitek, kot je v pogovoru za Žurnal razkril reprezentančni zdravnik Marko Macura, bo Dragić predvidoma na stranskem tiru več kot mesec dni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

Ob tem je Macura postregel z informacijo, da Mike Tobey dobro napreduje po poškodbi gležnja, in pripomnil, da imajo tako ali tako pravzaprav vsi košarkarji določene težave. Tudi prvi zvezdnik Luka Dončić. "Sploh jih ne štejemo. So. Vsak jih ima, vsaj tri, štiri. S fizioterapijo jih je treba oskrbeti. Na srečo ni nobene takšne, razen Zoranove, zaradi katere bi kdo končal prvenstvo," je za Žurnal povedal Marko Macura. 

Ne vidi potrebe za dodatne preglede

Kar zadeva Luko Dončića, ima oziroma je imel najboljši strelec Slovenije težave z zapestjem. "Za zdaj je videti, da je ok. Pri metu nima težav. Ostali smo pri tem. Tudi sam ne vidi potrebe za dodatne preglede. Držimo pesti, da tako ostane. Če ga bo roka bolela in bo ob tem dosegal takšno število točk, potem ne bo večjih težav," je dodal Macura.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord