J. B. | 11. 11. 2022, 14:46

Še Dončić in Dragić bi zaploskala: zdesetkana Slovenija s srčno predstavo stopila na prag velikega uspeha

FIBA

Čeprav je pogrešala večino svojih največjih zvezdnikov, je Slovenija v Izraelu prišla do zmage, s katero si je na široko odprla vrata do naslednjega svetovnega prvenstva.

Slovenska košarkarska reprezentanca je gostovala v Izraelu, kjer je z rezultatom 75:62 premagala domačo zasedbo in se z novo zmago še dodatno približala naslednjemu svetovnemu prvenstvu, ki ga bodo naslednje leto skupaj organizirale Indonezija, Japonska in Filipini.

FIBA

Prav Izrael je (bil) največji tekmec Slovenije za preboj na naslednje veliko tekmovanje, zato ima tokratna zmaga dvojno veljavo.

Dončić navijal za rojake

Selektor Aleksander Sekulić v Tel Avivu ni mogel računati na večino košarkarjev, ki so igrali na letošnjem evropskem prvenstvu. Zaradi obveznosti v ligi NBA sta bila odsotna tudi zvezdnika Luka Dončić in Goran Dragić. Dončić je z objavo na Instagramu sporočil, da na drugi strani sveta drži pesti za svoje rojake. Da so ti zagotovo navdušili, ni dvoma. Košarkarji, ki so pravzaprav prvič igrali skupaj v reprezentančnem dresu, so odigrali odlično tekmo in na koncu več kot zasluženo slavili s 13 točkami razlike.

Najbolj razpoložena v Tel Avivu sta bila Edo Murić in Miha Lapornik s 16 točkami, 13 jih je dodal Žiga Samar, 12 pa Jordan Morgan.

Sekulićevi varovanci so po devetih tekmah s šestimi zmagami na lestvici tretji (6-3). Pomembnejša pa je prednost pred Izraelom (3-6), ki ima tri kroge pred koncem tri zmage manj.

FIBA

Danes ob 18.05 bo Švedska (3-5) lovila priključek na tekmi proti Estoniji (2-6). Zmaga Estoncev bi Slovenijo še dodatno približala nastopu na SP.

V ponedeljek še z Nemčijo

V tej skupini so si Finci (7-1) že zagotovili nastop na SP, Nemci (7-1) pa se bodo tja uvrstili z drevišnjo zmago proti Fincem ali porazom Švedske. Slovenija bo naslednjo tekmo odigrala v ponedeljek v Kopru proti Nemčiji (18.00).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol