J. B. | 23. 3. 2023, 12:22

Si je Luka Dončić tokrat privoščil preveč? Poglejte, kako je razjarjeni Slovenec sodnike obtožil, da so podkupljeni (VIDEO)

Profimedia

Sezona visokih pričakovanj se spreminja v čisto pravo kalvarijo, izjemnemu Ljubljančani pa so slabi rezultati Dallasa očitno prišli do živega. Toda na zadnji tekmi svojega kluba je res pretiraval ...

Po petih tekmah prisilnega počitka zaradi poškodbe se je Luka Dončić vrnil v postavo Dallasa, a kljub dobri predstavi ni uspel preprečiti novega poraza svojega kluba. Slednji se vse bolj igra z ognjem, če že v kratkem ne bo občutno dvignil forme, mu grozi celo sezona brez nastopa v končnici.

Profimedia

Luka Dončić in soigralci so se v noči s srede na četrtek pomerili s klubom Golden Stare Warriors. Tekma je bila dramatična, da bi težko bila bolj. Dallas je izgubil s 125:127, slovenski zvezdnik, ki je dosegel 30 točk, pa je ob koncu obračuna povsem izgubil živce. Razlog? Sodniki.

Poteza, ki je dvignila ogromno prahu

Ko je bil tik pred zdajci pod tekmečevim košem in so bili vsi prepričani, da bo akcijo uspešno zaključil, je ob Dončića stopil Draymond Green, visoko dvignil roke in Ljubljančana dovolj oviral, da je zgrešil. Dončić je bi ob tem prepričan, da je bil nad njim storjen prekršek. Sodniki ga niso dosodili, kar je sledilo, je v Združenih državah Amerike dvignilo ogromno prahu.

Dončić je postregel s sporno gesto, zaradi katere bi se lahko znašel v resnih težavah. Obrnil se je proti sodnikom in z gesto s prstmi namignil, da so ... podkupljeni! Slovenski reprezentant je s svojo potezo razhudil številne, v njegovi smeri dežujejo glasne kritike, da se preveč ukvarja s sodniki, da se povsem neupravičeno spravlja nanje in da bi bilo zanj neprimerno bolje, če bi se posvetil zgolj košarki.

Na presenečenje številnih ni bil kaznovan

To ni bilo prvič, da se je Dončić hudoval nad odločitvami sodnikov, v aktualni sezoni mu gredo ti še posebej v nos. Zaradi pritoževanja je bil nekajkrat že izključen, tokrat pa ga takšna kazen na presenečenje številnih ni doletela. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord