11. 8. 2022, 15:35

Sramota: policisti delili fotografije nesreče Kobeja Bryanta in se ob tem posmehovali

Twitter/The Abojani

Pred dvema letoma je v nesreči umrl legendarni ameriški košarkar in njegova hči. Zdaj Bryantova žena išče pravico in kazen za tiste, ki so se naslajali nad tem nesrečnim dogodkom.

Eden najboljših košarkarjev vseh časov Kobe Bryant je januarja 2020 umrl v helikopterski nesreči. Skupaj z njim je umrla tudi njegova hči Gianna.

Dve leti po hudi nesreči Bryantova žena Vanessa bije sodno bitko proti policistom, ki so fotografirali prizorišče nesreče in nato te fotografije delili z ljudmi, ki teh fotografij ne bi smeli videti. 

Mark J. Terrill

Kot poročajo ameriški mediji, so policisti, ki so pod vodstvom šerifa v Los Angelesu odšli na kraj nesreče, nesrečo fotografirali z namenom "posmeha".

Vdor v zasebnost

Odvetnik Vanesse Bryant, Lewis Lee, je na sodišču predstavil obrambo zaradi domnevnega vdora v zasebnost, ker naj bi šerifov namestnik in gasilski poveljnik posnela fotografije prizorišča nesreče, ki jih niso uradno uporabile institucije, ki jih zastopajo.

"Med igranjem video iger sta delila fotografije. Delili so jo z ljudmi, ki niso imeli razloga, da bi dobili te slike," je dejal Lee.

Twitter/NBC4 Washington

Kot je izjavil Lee, za kroženje fotografij niso izvedeli od države, ampak od časopisa "Los Angeles Times". Predvajal je tudi varnostne posnetke, na katerih je bilo videti policiste, kako pijejo, in fotografije kažejo natakarju, ki je pogledal stran. Predvideva se, da si je te fotografije ogledalo več kot 30 ljudi.

Skica sojenja v Los Angelesu zaradi domnevnega vdora v zasebnost.

Skica sojenja v Los Angelesu zaradi domnevnega vdora v zasebnost.

Profimedia

Vanessa Bryant ni pristala na poravnavo z državo za 2,5 milijona dolarjev (približno 2,4 milijona evra), ampak želi poiskati pravico in kazen za namestnika šerifa in gasilskega poveljnika.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ