A. B. | 26. 6. 2022, 09:00

Tudi Italijani so dihali z Dončićem in Dragićem: "Če smo tu zaradi italijanske reprezentance? Ne, danes ne. Tu smo zaradi Dončića!"

Facebook/Košarkaška zveza Slovenije/Športklub/fotomontaža

Dolgo pričakovana tekma, na kateri sta od leta 2017 skupaj zaigrala asa slovenske košarke, je privabila ogromno navijačev, ki so poželi val "Dončić manije". Že med ogrevanjem je Luko in Gorana Dragića v tržaški dvorani spremljalo več kot 200 ljudi. 

Že uro in pol pred košarkaško tekmo med Italijo in Slovenijo so se zvesti oboževalci tiščali po tržaški športni dvorani in se v dresu Luke Dončića že cel dan sprehajali po italijanskih ulicah. Tudi oboževalcev Gorana Dragića ni manjkalo. 

V dolgih vrstah, ki so se vile pred dvorano, ni manjkalo dresov s številko 77, tako v barvah Dallasa kot tudi slovenske reprezentance, poročajo na Športklubu. 

Navijači in predanost videti enega in edinega

"Ko sem slišal, da bo igral, sem takoj kupil karto. Na srečo so bile še na voljo," je za Športklub dejal Miha iz Vodic, kmalu za tem je Simon iz Kopra pristavil, da je se je za izlet v Trst odločil po tem, ko je ostal brez vstopnice za tekmo s Hrvaško, torej že krepko pred naznanitvijo Dončićevega prihoda.

Slovenska košarkarska reprezentanca je v Trstu na pripravljalni tekmi pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo 2023 premagala Italijo z 90:71. 

Športklub

Dresa niso oblekli le Slovenci!

Vzhičeni oboževalci, pretkani novinarji in fotografije željni mediji so si želeli biti v prvi vrsti in užiti vsak trenutek Dončićeve in Dragićeve igre. Slednji se je po petih letih vrnil v slovensko reprezentaco, na tekmi pa se je pridružil tudi njegov brat Zoran Dragić, nekdanji igralec Trsta. 

Športklub

Redarji so ob igrišču ves čas naprošali "lovce na Instagram trenutke," da se pomaknejo nazaj. "Sem iz Trsta. Tudi moj oče in prijatelji. Tu nismo zaradi italijanske reprezentance. Ne, danes ne. Tu smo zaradi Dončića," je za Športklub zaupal Alessandro in ob tem opazil, da je na tekmi prisoten tudi legendarni trener Ettore Messina. 

Čakajoč na četrtkov spektakel v Stožicah

Spektakel, ki nas ta teden čaka v Stožicah, je bil razprodan v slabih treh urah. Največja slovenska dvorana omogoča prostor za nekaj manj kot 12 tisoč gledalcev, od katerih bo 500 hrvaških. 

Pričakujemo neverjetno vzdušje, ne le zaradi večjega ambienta, temveč pomembnosti tekme.

Med drugim se bo tudi Dončić kot prvi zvezdnik slovenskega športa "vrnil domov" in v Stožicah združil moči z Dragićem. 

Slovence v prihodnjih dneh v okviru kvalifikacij za SP 2023 čakata še zadnji preizkušnji, in sicer 30. junija v Ljubljani proti Hrvaški in 3. julija v Stockholmu proti Švedski.

Niste dobili vstopnic za košarkarsko tekmo leta, ko se bodo Slovenci pomerili s Hrvati? To je najbolj vroča lokacija za ogled tekme!

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec