J. B./STA | 14. 11. 2022, 06:39

V ligi NBA slovenski dvoboj: Dragić dosegel več točk, toda na koncu se je smejalo Čančarju

Profimedia

Ekipa primorskega košarkarja ostaja ena najbolj vročih v severnoameriškem prvenstvu, tokrat je na kolena spravila moštvo, v katerem igra ljubljanski veteran.

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je v severnoameriški ligi NBA s svojo ekipo Chicago Bulls v dvorani United tokrat gostil Denver Nuggets, katerih član je tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar. Gosti iz Kolorada so zmagali s 126:103, potem ko je Michael Porter mlajši dosegel osebni rekord sezone, Nikola Jokić pa je dodal kar 14 podaj.

Morali bi biti, pa niso bili

Porter je za goste zadel 11 od 16 metov na koš, vključno s tremi trojkami za skupno 31 točk in popeljal Denver do še pete zmage na zadnjih šestih tekmah. Jamal Murray je k zmagi dodal 23 točk, Jokić pa je v le 27 minutah - tudi celotno zadnjo četrtino je obsedel na klopi - zbral osem točk in 14 podaj.

Za tri minute je na parket stopil tudi Vlatko Čančar in v tem času k zmagi prispeval trojko.

Zach LaVine je bil z 21 točkami prvi strelec domačih bikov, ki so izgubili še četrto od zadnjih petih tekem. Slabši je bil že uvod v tekmo, saj so v prvi četrtini zaostajali tudi za 15 točk.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

Prvi strelec bikov DeMar DeRozan ni vrgel na koš vse do sredine druge četrtine, skupno pa je zbral 16 točk. "Morali bi biti sveža ekipa na parketu, pa nismo bili," je dejal domači trener Billy Donovan.

Goran Dragić je tokrat zbral 11 točk, en skok in šest podaj.

Naslednja tekma bike čaka v sredo v gosteh pri New Orleansu, zlata zrna pa bodo prav tako v sredo zvečer gostila New York Knicks.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord