J. B. | 26. 9. 2022, 09:16

Veliko razkritje Eda Murića: pojasnil, zakaj je zavrnil selitev k Dončiću

FIBA/Profimedia/fotomontaža

Slovenskemu košarkarskemu reprezentantu se je nedolgo tega ponudilo nekaj, kar bi vsak zagrabil z obema rokama. Lahko bi odšel v ligo NBA, a je dal raje prednost - Cedeviti Olimpiji!

Luka Dončić ni več edini Slovenec pri Dallasu. Pri klubu iz lige NBA se mu je kot član strokovnega štaba pridružil tudi legendarni Marko Milić, ki pa v pravkar končanem poletju ni bil edini iz Slovenije s ponudbo Dallasa! Teksašani so v svoje vrste vabili tudi Eda Murića, Dončićevega soigralca iz slovenske reprezentance, ki pa se je - verjeli ali ne - po temeljitem premisleku raje odločil ostati pri Cedeviti Olimpiji.

Da se marsikdo čudi njegovi odločitvi, ni dvoma. Bržčas ni veliko takšnih, ki bi raje ostali v Ljubljani, kot pa odšli h klubu iz lige NBA ...

"Kljub lepi priložnosti sem ostal. Vesel sem, da kariero nadaljujem v Olimpiji. Zanjo rad igram. Nisem želel sprememb. Z družino tukaj uživam. Poleg tega gre za klub, ki napreduje iz leta v leto. Odločitev sem sprejel po pogovoru z družino. Zdaj so moje misli povsem pri Olimpiji. Z njo želim storiti korak naprej," je za Sportklub pojasnil 30-letni Edo Murić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edo Murić (@muricedo8)

Kot piše Sportklub, bi Murić z Dallasom podpisal pogodbo, ki bi mu pred obdavčitvijo prinesla dobrih 510.000 evrov! Mamljivo, kajne? A ne dovolj mamljivo za nekdanjega košarkarja Parkljev, Škofje Loke, Krke, Partizana, Banvita, Efesa in Zielone Gore.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.