J. B. | 10. 11. 2022, 12:58

Veteran morda še ni rekel zadnje! Goran Dragić glede igranja za reprezentanco postregel z odmevnimi besedami

Profimedia

Eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov je odgovoril na vprašanje, ki že več mesecev buri duhove številnih športnih navdušencev pri nas.

Čeprav je star že 36 let, Goran Dragić še ni za odpis. To dokazuje tudi v novi sezoni lige NBA, v kateri v dresu svojega novega kluba Chicaga v povprečju dosega po 10 točk na tekmo. V statistiki ima tudi povprečno 1,9 skoka na tekmo in 3,4 podaje na obračun. Koliko časa bo Ljubljančan še vztrajal v svetu košarke, bo vsekakor zanimivo videti.

Ob tem se poraja tudi naslednje vprašanje: bo Dragić še kdaj oblekel dres slovenske reprezentance?

Od dresa z državnim grbom se je Dragić pred leti že poslovil, a si nato premislil in letos zaigral na EuroBasketu. Čeprav je Slovenija v Nemčiji doživela bridko razočaranje, Dragić očitno kljub temu še ni povsem prečrtal igranja za slovensko izbrano vrsto.

Ni rekel da, ni rekel ne

"Bomo videli, v kakšnem stanju bo moje telo. Nisem rekel da, nisem rekel ne," je v pogovoru za spletno stran mednarodne košarkarske zveze poudaril Goran Dragić, leta 2017 evropski prvak s Slovenijo, in dodal: "Vse bo odvisno od tega, v kakšnem stanju bo moje telo. Trenutno sem v 'sivem območju', zato tudi pravim, da bom šele videl, kako bo. Svetovno prvenstvo? Reprezentanca igra kvalifikacije in se mora najprej uvrstiti tja. Ponavljam, bomo videli."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Dragić je pojasnil tudi, zakaj se je poleti vrnil v reprezentanco: "Zaradi medalje, kaj pa drugega. Vrnil sem se, da bi pomagal Luki Dončiću in preostalim fantom. Žal nam ni uspelo, a je vse v redu. Razumeti je treba, da so v športu tudi razočaranja, iz katerih se je treba veliko naučiti. Upam, da bo bolje naslednje leto. Če bomo odšli na svetovno prvenstvo ..."

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ