J. B. | 28. 10. 2022, 10:45

VIDEO: Luka Dončić navdušil košarkarski svet, oglejte si eno najbolj neverjetnih podaj v ligi NBA

Profimedia/YouTube/Chaz NBA/posnetek zaslona/fotomontaža

Slovenski zvezdnik je v noči s četrtka na petek čez lužo blestel, navduševal in jemal sapo začudenim navdušencem, soigralcem in še posebej tekmecem. 

Luka Dončić je na začetku nove sezone v ligi NBA v izjemni formi. Na prvi tekmi je dosegel 37 točk, na drugi 30, na tretji 36, na četrti pa kar neverjetnih 41 točk! Slovenec premika mejnike in navdušuje milijone košarkarskih navdušencev po vsem svetu. Celo tekmeci priznavajo, da je mojster v pravem pomenu besede, in dodajajo, da so pri Dallasu res lahko srečni, ker ga imajo.

Zmožen narediti vse, kar si zamisli

V noči s četrtka na petek je Dončić odigral ključno vlogo pri zmagi Dallasa nad Brooklynom, 41 točkam je dodal 11 skokov in 14 podaj. Prav ena od teh štirinajstih podaj pa na družbenih omrežjih še zlasti odmeva. Kar je storil Dončić, priča o tem, da je na košarkarskem parketu zmožen narediti vse, kar si zamisli.

V eni od akcij so v tretji četrtini napete tekme Dončića obkrožili kar trije tekmečevi košarkarji. Marsikdo je bil prepričan, da je Ljubljančan v izgubljenem položaju. Da mu bodo žogo vzeli, da bo napad splaval po vodi. Pa kaj še! Čeprav je bil Dončić tesno pokrit in s hrbtom obrnjen proti košu, je nekako vseeno opazil, da se tam nahaja njegov soigralec Maxi Kleber. Sledila je osupljiva podaja čez glavo, lahek koš in začudeni pogledi tekmecev, ki jim ni bilo jasno, kako jih je Dončić spet uspel pretentati.

Igra z neverjetno hitrostjo

"Prva stvar, o kateri se moramo pogovoriti, je, koliko časa že igra profesionalno košarko," je po porazu svoje ekipe povedal zvezdnik Brooklyna Kyrie Irving in glede Dončića nadaljeval: "Mislim, da je to že od njegovega 14. ali 15. leta. Navajen je videti toliko obramb, ima toliko različnih vlog, ki jih je odigral, in zdaj, ko je v ligi NBA, preprosto vidite, kako igra z neverjetno hitrostjo. Sprejema odlične odločitve, večina napadov gre preko njega, vzame si veliko časa in pride do črte prostih metov. Maksimira vsa pravila košarkarske igre in jih uporablja sebi v prid."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol