J. B. | 8. 11. 2022, 09:03

(VIDEO) Luka Dončić navdušil že na ogrevanju: oglejte si neverjeten koš, ki se mu čudijo po vsem svetu

Profimedia/Twitter/NBA/posnetek zaslona/fotomontaža

Slovenski zvezdnik na parketu počne vse, kar si zamisli. Njegove poteze so osupljive, nekatere celo čarobne. Z eno takšnih je postregel že pred začetkom tokratne tekme.

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je na začetku nove sezone lige NBA v izjemni formi. Na vsaki od devetih odigranih tekem je presegel mejo najmanj 30 doseženih točk in tako postal prvi po legendarnem Wiltu Chamberlainu, ki mu je uspel tak podvig. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Dončić je blestel tudi v noči s ponedeljka na torek, ko je ob zmagi Dallasa nad Brooklynom dosegel 36 točk. S povprečjem 36 točk na tekmo je vodilni strelec lige. Je tudi šesti najboljši podajalec lige s povprečjem 8,6 podaje na tekmo in hkrati šestindvajseti na lestvici najboljših skakalcev s povprečjem 8,3 ujetih žog na tekmo.

Ljubljančanu na parketu uspeva vse, kar si zamisli, številne njegove poteze pa so ob tem prava paša za oči navdušenih košarkarskih oboževalcev. Milijoni se priklanjajo Dončiću, milijoni so prepričani, da bo v tej sezoni prav Slovenec zagotovo osvojil nagrado MVP za najkoristnejšega košarkarja lige NBA.

V prvi vrsti zabava

Da je tako zelo uspešen tudi zato, ker je košarka zanj v prvi vrsti zabava, priča tudi dogodek, ki se je pred tokratno tekmo zgodil že med ogrevanjem. Tedaj je, verjeli ali ne, žogo uspešno v koš spravil kar s svojim ramenom! Ob ogledu posnetka bi si marsikdo lahko mislil, da ne gre za nič takšnega, nič posebnega, da je vse skupaj zelo preprosto. Toda bodite prepričani: zares ni enostavno. Za navadnega smrtnika je prej nemogoče ... To je preprosto čarovnija, to je preprosto čarovnik Luka Dončić. Najboljši košarkar na svetu? Misel, ki zagotovo ni daleč od resnice ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.