N. V. | 1. 9. 2022, 17:56

(VIDEO) Slovenski košarkarji po krivdi organizatorjev skoraj zamudili tekmo. Dragić razjarjen: "Se šalite?"

Youtube/Greg's court/Posnetek zaslona/FIBA/fotomontaža

Celotna ekipa je čakala na prevoz do dvorane, ta pa ni in ni prišel. Kapetanu naše reprezentance so stopili na živce, saj gre za izjemno pomembno tekmo. Poglejte, kako so se morali znajti, da so prišli na pomembno tekmo še pravi čas.

Naši košarkarji se borijo proti litvijskim. Gre za zelo pomembno tekmo: je prva tekma Slovenije na tekmovanju EuroBasket 2022 (Evropsko prvenstvo v košarki 2022).

Na tekmo pa naši zvezdniški športniki skoraj ne bi prišli pravočasno. Za to so krivi organizatorji.

Logistične težave

Prevoz od hotela do dvorane Lanxess v Kölnu so naši košarkarji morali organizirati sami, saj gostitelji niso poskrbeli za avtobus.

Košarkarska zveza Slovenije je na Twitterju poskrbela, da je javnost izvedela, kakšno nevšečnost so povzročili organizatorji prvenstva: "Kje je avtobus, FIBA? Morali smo si poiskati taksije za prvo tekmo na evropskem prvenstvu."

Razjezili Dragića

Situacija pa je zelo razjezila tudi našega kapetana Gorana Dragića.

"Bravo EuroBasket, za evropske prvake ni organiziranega avtobusa za tekmo. Se šalite? Odlična organizacija. Po 20 minutah smo dobili vsaj lokalni taksi,je nagovoril krivce za nevšečnost.

Slabo poskrbeli tudi za naše nasprotnike?

Litva težav s prevozom ni imela, pred dvorano jih je po pričakovanjih pripeljal organiziran avtobus, poroča portal SportKlub. Ukvarjanje s prevozom, ki bi moral biti zadnja skrb slovenskih košarkarjev pred pomembno tekmo, je vsekakor slaba popotnica pred obračunom z Litvo, poudarjajo.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ