5. 8. 2023, 19:28 | Vir: STA

Kako hudo je poškodovan Vlatko Čančar? Znano je, ali bo lahko nastopil na svetovnem prvenstvu

Profimedia

Eden najboljših slovenskih košarkarjev se je poškodoval dobre tri minute pred koncem prijateljske tekme z Grčijo.

Slovenski košarkar, član Denver Nuggets, Vlatko Čančar si je na sobotni prijateljski tekmi z Grčijo strgal križne vezi v levem kolenu, poročajo ameriški mediji. Koprčan, ki je v minuli sezoni postal prvak lige NBA, tako ne bo mogel nastopiti na bližnjem svetovnem prvenstvu v Aziji.

Profimedia

Hud udarec za Slovenijo

Novinar ESPN Tim MacMahon, ki je novico objavil, se sklicuje na preverjen vir. Košarkarska zveza Slovenije še ni izdala sporočila za javnost, je pa v soboto po tekmi povedala, da se bo oglasila, ko bo Vlatko Čančar v Ljubljani opravil vse zdravniške preglede.

To je za Slovenijo nov hud udarec pred nastopom na turnirju 32 najboljših ekip sveta na Japonskem, v Indoneziji in Maleziji, ki se začne 25. avgusta. Na zadnji tekmi državnega prvenstva v začetku junija si je sprednjo križno vez poškodoval občasni kapetan ekipe Edo Murić. S košarkarskih parketov bo odsoten daljše obdobje.

Sekulić pesimističen že po včerajšnji tekmi

Selektor Slovenije Aleksander Sekulić je pol ure po tekmi v Atenah dejal, da poškodba Čančarja ni videti dobro. "To je veliko razočaranje, a gledati moramo naprej, kar zagotovo ne bo lahko, in razmišljati o nadaljevanju priprav in svetovnem prvenstvu," je za Košarkarsko zvezo Slovenije dejal selektor Aleksander Sekulić.

"Pred nami so še tri zahtevne tekme ter nato ena na Japonskem. Tam bomo imeli precej časa za trening, a težko je zdaj o tem razmišljati, saj nas v prvi vrsti zanima poškodba Čančarja," je dodal Sekulić.

Poškodba tri minute pred koncem

Šestindvajsetletnemu Čančarju, ki je imel letos v ligi NBA povprečje 5 točk in 2,1 skoka, se je v naslednji sezoni obetala vidnejša vloga po odhodu Brucea Browna in Jeffa Greena, še piše ameriški novinar MacMahon.

Vlatko Čančar se je poškodoval dobre tri minute pred koncem včerajšnje prijateljske tekme z Grčijo, ki jo je Slovenija izgubila s 77:88. Po zabijanju je nerodno pristal na levi novi in obležal na parketu. V hudih bolečinah ga je zapustil na rokah slovenske zdravniške službe.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord