J. B. | 13. 12. 2022, 10:16

Vsi so bili prepričani, da se bosta mama in sin srečala na sodišču, zdaj pa ... Poglejte, kako se je končal spor med Dončićem in Mirjam Poterbin

Profimedia/Instagram/Mirjam Poterbin/fotomontaža

Žlahta, strgana plahta, pravi star slovenski pregovor. V primeru najboljšega slovenskega košarkarja in njegove mame se je izkazalo, da je to res tako. Vendarle pa dvojec umazanega perila ne bo pral javno. Vsaj nekaj ...

Strokovnjaki so bili prepričani, da se bosta mama in sin naslednjič srečala šele na sodišču, toda do tega vendarle ne bo prišlo. Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić in njegova mama Mirjam Poterbin sta več kot očitno zgladila nesoglasja in našla skupen jezik glede uporabe pravic glede blagovne znamke Luka Doncic 7. Spomnimo, Lukova mama je že pred leti ustvarila in registrirala omenjeno blagovno znamko, bila je tudi njena upraviteljica. Dončić je želel nedolgo tega prevzeti nadzor nad blagovno znamko, toda njegova mama se s tem ni strinjala. 

Več kot očitno sta se pogodila

Ker sta se mama in sin znašla povsem na nasprotnih bregovih, je Dončić sprožil sodni spor, s katerim je zahteval izbris blagovne znamke Luka Doncic 7. Zdelo se je, da bo o vsem skupaj odločalo sodišče, toda Dončić in Poterbinova sta se naposled več kot očitno pogodila.

"Glede na poročilo pritožbenega sodišča za blagovne znamke je zvezdnik ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić končal pravno bitko s svojo mamo zaradi pravic do blagovne znamke, ki uporablja njegovo ime," so zapisali na ameriškem pravnem spletnem portalu Law 360. Podrobnosti dogovora med mamo in sinom v tem trenutku še niso znane.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord