23. 5. 2022, 21:50 | Vir: STA

Zaključeno je! Tretja polfinalna tekma odločila usodo Olimpije

Profimedia

Po spektaklu, ki se je pred dnevi odvil v nabito polnih Stožicah, se je tokrat v Beogradu končal še zadnji dvoboj med Cedevito Olimpijo in beograjsko Crveno zvezdo. Je bil rezultat pričakovan?

V srbski prestolnici se je končala tretja polfinalna tekma lige Aba, na kateri so se med seboj pomerili košarkarji Cedevite Olimpije in Crvene zvezde.

Kljub trudu Olimpije prevladali Beograjčani

Srečanje se je končalo z rezultatom 88:78 za domačo ekipo, ki se bo v finalu na tri zmage pomerila z rivali iz Beograda - košarkarskim klubom Partizan. Beograjčani so bili vso tekmo boljši, naši košarkarji so se jim še najtesneje približali v drugi četrtini, si se je končala s petimi točkami razlike (42:37).  

Profimedia

Da je bil nasprotnik premočan, so na svojem Twitter profilu kmalu po tekmi priznali tudi pri Olimpiji, kjer so zapisali, da so se borili do konca, a je bila Crvena zvezda na tretji tekmi prevelik zalogaj. Sodelovanje v regionalni košarkarski ligi Aba se je za našo ekipo tako zaključilo v polfinalu.

V številu zadetih košev sta se pri Cedeviti Olimpiji najbolje odrezala Yogi Ferrell s 25 točkami in Zoran Dragić, ki jih je dosegel enaindvajset. 

Crvena zvezda se bo v finalu, ki se bo začel 27. maja, potegovala za šesti naslov v ligi Aba in tretjega v nizu, Partizan, sicer šestkratni prvak tega tekmovanja, pa bo v finalu igral prvič po sezoni 2012/13.

Cedevita Olimpija je nazadnje v polfinalu lige Aba igrala 2011, po izpadu pa se bo zdaj posvetila finalu državnega prvenstva, kjer jo v seriji na tri zmage čaka Helios Suns. Prva tekma bo v sredo, 25. maja, v Domžalah.