11. 10. 2023, 21:51 | Vir: STA

V Stožicah je Zmaje v ključnem trenutku zapustila sreča

Facebook/Cedevita Olimpija Ljubljana

Nohte smo si grizli do zadnjega trenutka.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 2. krogu evropskega pokala (skupina A) po podaljšku izgubili z Juventutom Badalono s 87:88 (18:20, 43:32, 53:51, 76:76).

Drugi poraz v evropskem pokalu

Po uvodnem visokem neuspehu v Izraelu prejšnji teden so morali tokrat po bistveno boljši in izenačeni predstavi pred približno 1000 gledalci v Stožicah priznati premoč eni najboljših ekip v tem tekmovanju, Juventutu iz Badalone, ki je po podaljšku in košu Andresa Feliza v zadnji sekundi slavila z 88:87.

Pri Ljubljančanih sta bila odlična Justin Cobbs, ki je ob zgolj enem zgrešenem metu iz igre (za dve točki 10:11, trojke 2:2) dosegel 28 točk in imel statistični indeks 36, ter Jaka Blažič, ki je zbral 24 točk ob metu iz igre 7:13 ter sedem skokov.

To kljub vsemu ni bilo dovolj za odmevno zmago, saj je Cedevito Olimpijo v ključnem trenutku zapustila sreča, hkrati pa ni imela še vsaj enega posameznika, ki bi v napadu dodal delež košev. Karlo Matković je bil tretji strelec moštva z 11 točkami in 9 skoki, 10 točk je prispeval Amadou Sow.

Zgrešeni meti

Sean Armand v več kot 30 minutah na parketu ni dosegel koša (met 0:9), DJ Stewart pa je dodal zgolj štiri točke. Ob tem je Cedevita Olimpija zgrešila devet prostih metov in imela 18 izgubljenih žog. Vseeno je bila do zadnje sekunde v igri za zmago.

Podaljšek ji je prinesel Jaka Blažič z dvema trojkama v zadnji minuti, Justin Cobbs pa jo je držal nad gladino in tik pred koncem zadel met za vodstvo 87:86. Na semaforju sta ostali le še dve sekundi, v katerih je do žoge prišel Andres Feliz in jo tri desetinke sekunde pred koncem v visokem loku preko Shawna Jones vrgel skozi obroč.

Cedevita Olimpija bo v tretjem krogu 18. oktobra gostovala pri turškem Bešiktašu, ki prav tako sodi v zgornji razred ekip v skupini A, naslednjo domačo tekmo pa bo igrala 25. oktobra proti ukrajinski zasedbi Prometej Slobožanske.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol