Š. T. | 11. 3. 2023, 13:01

Znane nove podrobnosti o poškodbi Luke Dončića: kdaj se bo vrnil na parket?

Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik je moral opraviti nekaj dodatnih zdravniških pregledov, da so lahko postavili jasno diagnozo.

Luka Dončić je imel v zadnjem obdobju precej težav, leva stegenska mišica ga je vedno bolj bolela, dokler ni prišla tekma v New Orleansu, ko ni več mogel nadaljevati tekme. Slovenski zvezdnik je sicer na gostovanju nastopil s povito stegensko mišico, a to mu je povzročalo resne preglavice.

"Ni videti dobro. Stegenska mišica me moti že nekaj časa. Ne morem se odriniti, ne morem skočiti," je po tekmi razočarano pojasnjeval Dončić.

Profimedia

Izpustil bo vsaj eno tekmo

Dallas je tekmo izgubil, slovenski košarkar pa je parket zapustil v tretji četrtini in se ni več vrnil na klop. V klubu so bili zaskrbljeni, saj niso vedeli, kako resna je poškodba. Dončić je opravil slikanje z magnetno resonanco in še nekaj dodatnih pregledov, a se je na srečo izkazalo, da poškodba ni težje narave.

Vseeno se Dallasu kot kaže ne mudi z Dončićevo vrnitvijo, zato so sporočili, da na tekmi v Memphisu ne bo igral. Eden od razlogov je, da želijo Mavericksi Ljubljančana v polni formi in brez zdravstvenih težav, ko se bo začela končnica. Za klub, ki je v boju za čim boljši položaj na lestvici, to ni najboljša rešitev, vseeno pa ne želijo hiteti.

Luka Dončić bo na tekmi v Memphisu na klopi za rezerve.

Luka Dončić bo na tekmi v Memphisu na klopi za rezerve.

Profimedia

Manjkal bo tudi Irving

Dallas je sicer v boju za eno od prvih šestih mest v zahodni konferenci, ki bi jim omogočilo neposredno uvrstitev v končnico. Prvih šest mest ob koncu rednega dela sezone pelje neposredno v končnico, za preostali dve mesti pa se bodo pomerile ekipe od sedmega do desetega mesta.

"Ko bodo bolečine izginile, se bo vrnil v pogon", je na Twitterju o Dončićevem statusu sporočil novinar Adrian Wojnarowski.

Zanimivo je tudi, da je za nastop na tekmi v Memphisu vprašljiv tudi drugi zvezdnik ekipe Kyrie Irving, ki zaradi osebnih razlogov v petek ni treniral. V klubu so pojasnili, da ima bolečine v desni nogi.