N. V. | 15. 11. 2023, 20:45

V košarkarskem klubu Cedevita Olimpija so se odločili, da v svojih vrstah več ne želijo Zorana Dragića (to je razlog)

Facebook/Cedevita Olimpija Ljubljana

Preberite, kaj je razlog, da slovenski reprezentant več ne bo igral za ljubljanski klub.

Vodstvo ljubljanskega košarkarskega kluba Cedevita Olimpija se je odločilo, da slovenskega reprezentanta Zorana Dragića več ne želi v svojih vrstah. Vodstvo Cedevite Olimpije je za MMC na vprašanja o statusu Ljubljančana odgovorilo, da se je odločilo za gradnjo nove ekipe, Zorana Dragića pa ni v njej, da ne bi jemal minut mladim košarkarjem, na katere zdaj stavijo v Stožicah.

Facebook/Cedevita Olimpija Ljubljana

Poleti so igralski mozaik dopolnili s petimi okrepitvami, starejšimi od 30 let. Zato zdaj trener Simone Pianigiani enega najbolj vidnih člankov kluba več nima v svojih načrtih.

"Kot vem, ga trener ne vidi v svoji ekipi. To so zadnje informacije. Težko je to gledati, saj je Zoran moj prijatelj in vem, da bi nam zagotovo pomagal. Toda, tak je nekako posel in politika kluba. Enostavno moraš to sprejeti," je komentiral kapetan Jaka Blažič, ki se je poleti po enoletni epizodi v Turčiji vrnil med zmaje.

Sodelovanje prekinili brez pojasnila

"Tudi ko sem videl, kdo bo novi trener, si nisem predstavljal, da se bo tako situacija odvila. Pred in med svetovnim prvenstvom sem ves čas govoril, da imam pogodbo s Cedevito Olimpijo. Klub sem ves čas spoštoval in še vedno ga. Še vedno se tudi imam za Olimpijinega igralca. Pred svetovnim prvenstvom sem se dobil z direktorjem Davorjem Užbincem in športnim direktorjem Vladom Ilievskim. Predstavila sta mi njihov načrt in rekla, da bo proračun nižji in da če najdem nov klub, se lahko dogovorimo, da grem. To je pa to. Niso rekli, da nisem del ekipe ali da me trener ne želi. Sem pa iz teh besed sklepal, da se bo tako odvilo. Po prvenstvu, potem ko sem prišel nazaj, sem bil korekten in sem vprašal, kaj se dogaja, ali naj pridem na priprave in tako naprej. Vmes stikov nismo imeli. Po prvenstvu sem se dobil z Ilievskim, ki je rekel, da delajo nekaj novega in da trener ne računa name. V klubu so mi dejali, da dokler sem pod pogodbo, me normalno plačujejo, nimam pa nobenih obveznosti do njih. Ko sem izvedel, da naj ne prihajam na treninge, sem se odločil za odhod v Združene države Amerike," je povedal Dragić.  

Odšel je v Miami, kjer je treniral z bratom Goranom, zdaj pa je spet v Ljubljani, kjer vadi individualno. Medtem s Cedevito Olimpijo ni imel stikov, mu je pa že prej klub sporočil, naj ne hodi na ekipne treninge, lahko pa mu omogoči individualne, če želi, lahko tudi treninge z Ilirijo.

"Razumem vizijo, da želijo v ospredje potisniti mlade igralce. Seveda sem spremljal tekme in po teh uvodnih se mi zdi, da ni ravno tako," je v izjavah diplomatski Dragić, ki ima med trenutnimi igralci Cedevite Olimpije za sabo največ evroligaških tekem, eno sezono pa je preizkusil tudi Ligo NBA. 

Facebook/Cedevita Olimpija Ljubljana

"S trenerjem nikoli nisva imela kakšnega pogovora. Razumem, da se je tako odločil. Pač me ne želi. Lahko bi mi povedal, zakaj je tako. Sicer pa to ni njegova dolžnost in mu ni treba razlagati. Ima svojo vizijo. Sicer sva imela v Milanu med pripravami normalen odnos. Ko se je začela sezona, pa sem igral zelo malo. Takrat mi je potem športni direktor sporočil odločitev," je nadaljeval. Cedevita Olimpija mu je torej ponudila le možnost prekinitve pogodbe, niso pa govorili o kakšni drugi rešitvi, s katero bi mogoče zmanjšali višino dogovora in prilagodili njegovo vlogo.

Dragićeva prihodnost

"Seveda sem imel željo ostati in še naprej igrati za Olimpijo. Sem Slovenec, iz Ljubljane. To je moj klub. Domači igralec, kar tudi želijo gledalci. O tem, kaj prinašam ekipi, nočem govoriti ali se primerjati s komer koli, a če si prva peterka reprezentance, pomeni, da si med najboljšimi v Sloveniji," je razočaran.

"Jasno, da mi ni vseeno. Sploh, ker gre za domači klub. Komu bi pa bilo … Skoraj 15 let sem v reprezentanci. Ob tem naj bi bila tudi želja, da slovenski igralci igrajo v domačem klubu," situacijo obžaluje Dragić.

Dragić zdaj čaka na pravo ponudbo. Kot je dejal, je bil v stiku z nekaterimi klubi, vendar pa konkretne ponudbe še ni dobil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol