P.M. | 6. 9. 2022, 21:30

Zvezdniški "dvoboj", ki odmeva na družbenih medijih

Profimedia/fotomontaža

V središču četrte tekme Slovenije na Eurobasketu je tudi obračun med Luko Dončićem in nemškim košarkarjem Dennisom Schröderjem. Za kaj gre?

Nemško železo v ognju na nocojšnji tekmi je zagotovo 28-letni Dennis Schröder, ki velja za enega glavnih motorjev nemške reprezentance. Na letošnjem Eurobasketu je njegovo povprečje 18 točk, trije skoki in več kot sedem podaj na tekmo. Za primerjavo, povprečje Luke Dončića je 16 točk, sedem skokov in osem podaj.

Kot so Schröderja poimenovali na uradni Twitter strani Eurobasketa, gre za"najhitrejšega človeka na svetu".

Tako so vse oči ob tekmi Slovenija - Nemčija uprte tudi v to, kdo od njiju se bo bolje izkazal. Nekateri ameriški mediji tudi namigujejo, da bi se Schröder Dončiću v prihodnje lahko pridružil tudi v ekipi Dallas Mavericks.

Po besedah Schröderja bo tekma s Slovenijo najboljši pokazatelj njegove forme in tudi trenutne forme njegovega moštva. "Vedeti hočem, kje smo," je dejal nemški zvezdnik. "Slovenija je zelo, zelo dobra ekipa.Tudi mi se želimo meriti z najboljšimi in dobiti odgovore glede naše forme. Igrati proti tako vrhunski ekipi je zelo zanimiva priložnost za nas," je povedal pred tekmo.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec