N.A. | 7. 7. 2020, 18:00

Košarkar pokazal veliko srce: v dobrodelne namene več sto tisočakov

Photo by TJ Dragotta on Unsplash

Košarkar Los Angeles Lakersov Dwight Howard bo igral v nadaljevanju sezone lige NBA in ves denar od pogodbe namenil v humanitarne namene.

Center na začetku ni želel biti del nadaljevanja najmočnejše košarkarske lige na svetu, ki je bila marca prekinjena zaradi pandemije koronavirusa, ampak si je medtem premislil.

Howard bo sezono odigral do konca in bo ves preostali del denarja od pogodbe (okoli 700.000 dolarjev) poklonil humanirarni organizaciji "Breathe Again", ki jo je ustanovil sam.

"Igral bom za svoj klub v Orlandu. Imam obveznost do svojih soigralcev, navijačev, Lakersov, organizacije in ostalih. Po drugi strani imam obveznost tudi do svoje družine in skupnosti. Veliko dobrega smo naredili na humanitarnem področju. Ne želimo si, da bi ljudje pozabili na nas in na to, kar se dogaja v naših skupnostih", je povedal Howard.

Liga NBA se nadaljuje 31. julija v Orlandu na Floridi. Lakersi spadajo med glavne favorite za osvojitev prstanov, prvi dvoboj nadaljevanja pa bodo odigrali proti svojim mestnim tekmecem Los Angeles Clippersom.

Več športnih novic vas čaka na Sportklub.si 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.