29. 8. 2020, 01:23 | Vir: STA

Košarkarji NBA ponovno na parket v noči s sobote na nedeljo po našem času

profimedia

Vodstvo košarkarske lige NBA je sporočilo, da se bo tekmovanje po treh dneh premora zaradi protesta igralcev proti policijskemu nasilju in rasni nestrpnosti v ZDA nadaljevalo v noči s sobote na nedeljo po slovenskem času. Hkrati je liga v sodelovanju z igralci in lastniki klubov sprejela niz ukrepov za aktivno vključitev v družbene reforme.

Komisar lige Adam Silver je sporočil, da so bili pogovori z igralci in lastniki klubov konstruktivni in da je na koncu prevladovalo enotno mnenje, da se mora tekmovanje v mehurčku v Orlandu nadaljevati. 

Lastniki klubov in vodstvo lige so obljubili, da bodo uporabili vsa možna sredstva za zagotovitev socialne pravičnosti in rasne enakopravnosti.

Lastniki se bodo bolj aktivno vključili tudi v letošnje predsedniške volitve v ZDA. V vseh mestih, kjer imajo lastniki klubov lige NBA svoje dvorane, bodo v njih organizirali volilna mesta za novembrske volitve in tako skušali čim večjemu številu ljudi omogočiti izbiro predsednika.

"Te obljube smo sprejeli po več mesecih napornih priprav na varno nadaljevanje sezone lige NBA, z njimi pa želimo doseči socialno pravičnost in rasno enakopravnost. Veselimo se nadaljevanja tekmovanja tu v Orlandu in skupnega dela v prihodnje," je liga NBA zapisala v sporočilu za javnost.

Za zdaj je bilo odpovedanih devet tekem, med njimi tudi šesta tekma med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers. Luka Dončić bo s soigralci spet na igrišču 30. avgusta ob 15.30 (21.30 po slovenskem času). 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ